İnceleme: Pervanesiz drone Parrot Disco

Bu kesinlikle diğer dronelara benzemiyor. Piyasada yaygın olarak bulunan dronelar havada durabilmek için helikopter gibi pervanelere sahipken, Parrot Disco gökyüzünde tıpkı bir uçak gibi kanatlarıyla süzülüyor. 

parrot-drone-

Disco, otomatik olarak havalanabiliyor ve inişini gerçekleştirebiliyor. Cihazda bir de çekimlerinizi kolaylaştırabilmek için otomatik pilot fonksiyonu da yer alıyor. 

Kaliteli drone’lardan olduğu gibi, Disco da GPS ve sensörler kullanıyor. Bu da, geri dönmesini söylediğinizde bu eylemi otomatik olarak gerçekleştireceği anlamına geliyor. 

Parrot, Disco’nun tek bir batarya şarjıyla 45 dakika boyunca 80 km/s hızda uçabildiğini paylaşıyor. Yalnıza 750 gram ağırlığındaki drone oldukça kolay bir şekilde taşınabiliyor. 

parrot-disco-drone

Gelelim kamerasına… İlk olarak, Disco ile uçuşunuz sırasında full HD video ve fotoğraf çekebiliyorsunuz ve çektiklerinizi 32 GB dahili hafızasında kaydedebiliyorsunuz. İkinci olarak, kamera size çektiklerinizi Cockpitglasses isimli aksesuar aracılığıyla drone’un bakış açısından görüntüleme imkanı veriyor. Bu gözlükler aynı zamanda size telemetrik veri ve radar paylaşarak drone’u bu modda uçurmanızı sağlıyor. 

Disco, Eylül ayında satışa çıkacak.