Apple Watch Series 2’ye geçmeli misiniz?

Apple Watch ilk tanıtıldığında en iyi akıllı saat olarak aklımıza kazındı. Şimdiyse bir moda nesnesine dönüştü. Peki emektar saatinizi yeni tanıtılan Apple Watch Series 2 modelleriyle değiştirmeli misiniz?

apple_watch_karşılaştırma

7 Eylül akşamı düzenlenen dev etkinlikte Apple yeni akıllı saati Apple Watch Series 2’yi de tanıttı. Cihaz şimdi daha güçlü ve daha parlak bir ekrana sahip. Bunun yanı sıra iPhone’ununuz olmadan bile, daha iyi bir egzersiz takipçisi olma niyetinde. Apple Watch’u bir fitness takipçisi olarak yetersiz görenler için bu Apple’ın cevabı niteliğinde. 

GPS var

apple_watch_series_2

Series 2 saatlerde tek başına 4G desteği olmasa da saatler GPS desteğiyle geliyor. Bu sayede artık iPhone’unuzu evde bıraksanız bile yine de egzersizini takip edebiliyor olacak. 

Yüzebiliyor

Tıpkı yeni tanıtılan iPhone 7’lerin su geçirmez oluşları gibi Apple Watch Series 2’de 50 metre derinliğe kadar su geçirmiyor. Böylece denize ya da havuza saatinizi takarak gönül rahatlığıyla girebilirsiniz. Yüzme, Apple’ın Series 2 saatlerde odaklandığı bir spor. Şirket bunun için profesyonel yüzücülerle birlikte çalıştı ve açık hava ya da havuzda yüzerken farklı takip modları ekledi. 

Yeni görünüm

watchos_apple

Apple Watch Series 2 görünüm olarak orijinal Apple Watch ile benzerlik taşıyor. Yine de Series 2 yeni stil ve görünümle karşımıza çıkıyor. 

Eğer spor dünyasına ilgi duyuyorsanız o zaman şirketin Nike ile yaptığı iş birliği aklınızı başınızdan alacak. 

Şimdi yeni bir beyaz ve seramik bir Apple Watch Edition modeli geldi. Ayrıca Hermes markasıyla iş birliğine giden şirket Watch Hermes modellerini tanıttı. 

Daha hızlı

watch_series_2-apple

Series 2 ile calter çift çekirdekli işlemci geliyor ve saatler yüzde 50 daha hızlı bir kullanım sunuyor. 

Daha parlak 

hermes_apple_watch

Önceki modelin ekranı, güneş ışığı altında bizi biraz uğraştırıyordu ancak ikinci nesil modelle birlikte bu değişmişe benziyor. Şirket, AMOLED ekranla parlaklığı güçlendirerek şimdiye kadarki en parlak ekranını üretti. 

WatchOS 3

watchos3-apple

Series 2 saatlere geçiş yapmak için iyi bir neden mi arıyorsunuz? WatchOS 3 sizin için güzel bir neden olabilir. WatchOS 3 ile uygulamalara daha hızlı geçiş yapabilir ve telefonunuza bağlı kalmadan daha fazla fonksiyonu kullanabilirsiniz. Hatta yeni güncelleme, daha sağlıklı nefes alıp verebilmeniz için size nefes alma egzersizi sunuyor.

Sonuç

Koşu yapan, yüzen ya da daha farklı aktivitelerle uğraşalar için Apple Watch Series 2 gerçekten çok çekici bir teklif. Bazı açılardan orijinal Apple Watch ile benzerlik gösterse de, Series 2 özellikle her türlü egzersizi takip edebilmek için özel olarak çalışıyor. 

İki kat daha parlak ekranı ve güçlendirilmiş performansıyla Series 2, Apple Watch’tan bir adım öne çıkmayı başarıyor. Bu iki güncelleme de saatleri günlük hayatta kullanmanızı daha kolaylaştırıyor. 

Eğer bileğinizde bir egzersiz takipçisi istemiyorsanız ya da Apple Watch’u çok kullanmıyorsanız bu geliştirmeler sizin için çok önem taşımıyor olabilir. Eğer iPhone kullanan ve spor takipçisi isteyen biriyseniz Apple Watch Series 2 sizin için şık bir alternatif olabilir.