İnceleme I Forza Horizon 3

Xbox One ile büyük uyum sağlayan Forza’nın spinoff’u olan Horizon aramızda. 2014 yılında pazara sürülen Forza Horizon 2’de İtalya’da sürüş zevkini yaşayan oyuncular Forza Horizon 3’te ise Avusturalya’nın uçsuz bucaksız düzlüklerinde, muhteşem doğasında sürüş zevkini yaşayacak.

Festival zamanı

Forza Horizon 3 Train Showcase

Diğer Horizon serilerinde olduğu gibi bu Horizon’da da sürüş zevkini yaşayacaksınız. Şehir içi veya şehir dışında yarışlar gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun için tuşa basıp nerede yarışmak istediğinizi seçmeniz gerekli. Bu sayede sizi paramparça edebilecek kargo treninin önünden tam gaz geçebilir veya Jeep’inizle ormanın derinliklerine girebilirsinz.

Yol savaşçısı

Forza Horizon 3 Helo Showcase

Lamborghini Centenario ile uçsuz bucaksız düzlüklerde gazlarken kangurulara dikkat etmeniz gerekli. Unutmayın kanguruların ülkesinde yarışıyorsunuz.

Oyunun Avusturalya’da geçmesi sayesinde yarışlarınızı sadece asfaltta yapmak zorunda değilsiniz. Okyanus kenarında Buggy ile yarışabilirsiniz  veya asfalt yolda gazlarken karşınıza toprak yollar da çıkabilir. Değişen şartlara hazırlıklı olun. Yarışa girmeden önce uygun otomobili seçmeniz en az sürüşünüz kadar önemli.

Sonsuz hissettiriyor

Forza Horizon 3 City Skyline

350 otomobilden oluşan otomobil parkı çok farklı otomobilleri kullanmanızı sağlıyor. Örneğin Alfa Romeo’nun ikonik 1965 Giulia modelini veya 2016 Tesla Model S P90D modelini kullanabilirsiniz. Bu otomobiller çok ilgin gelmediyse Ford Transit SuperSportVan ilginizi mutlaka çekecektir.

Yarış çeşitliliği konusunda sıkıntı yaşamanız çok mümkün gözükmüyor. Şampiyonalarda yarışabilir, arkadaşlarınıza meydan okuyabilir, sokak yarışları yapabilir ve sonrasında rahatlamak için uzun bir sürüş yapabilirsiniz.

Göz alıcı görüntüler

Forza Horizon 3 Crossing Stream

2014’te yayınlanan Forza Horizon 2 gibi Horizon 3 de çok eğlenceli. Fakat Horizon 3 eğlence faktörünü bir adım ileri taşıyor. Bunu HDR ile gerçekleştiriyor.

Xbox One S’te karşımıza çıkan HDR özelliğini ilk destekleyen oyun olma özelliğine de sahip. HDR sayesinde kontrast oranı sağlıyor. Açık renkli alanlar daha parlakken koyu alanlar ise daha karanlık. Bu farklılığı güneş batımı sırasında yaptığınız yarışlarda anlıyorsunuz. Detaylar kesinlikle etkileyici. Yarış sırasında bu detayları incelemeye kalkmazsınız diye düşünüyoruz.

Eğer televizyonunuz HDR desteğine sahipse Forza Horizon 3 satın alma listenizde mutlaka olmalı.

Karar

Forza Horizon 3 Gorge Buggies

Forza Horizon 3’ü oynadıktan sonra diğer Forza oyunlarının çok sıradan olduğunu anlıyorsunuz. Horizon 3 kesinlikle çok eğlenceli.

Xbox One S veya oyun bilgisayarına sahip kişiler için geliştirilen Forza Horizon 3, PlayStation’ın ikonik oyunu Gran Turismo’suna yanıt niteliğinde. 2017’de yayınlanacak olan Gran Turismo Sport’un neler sunacağı ise kesinlikle merak konusu.

Oyunun başında 100 saatin üzerinde zaman geçirdik. Uzun zamandır bizi  ekran karşısına kilitleyen bir oyun olmamıştı. Stuff editörleri olarak bu oyunu kesinlikle çok sevdik.

Beğendiklerimiz

  • Geleneksel lokasyonlardan farklı
  • Eğlence faktörü zirvede
  • HDR sayesinde eğlence katsayısı artıyor

Beğenmediklerimiz

  • Sahil kenarında dolaşmak cezbedici değil

 

İlgili Yazılar