Sony’den yeni 4K kamera: A99 II

Sony’nin yeni amiral gemisi kamerası A99 II, 42.4 MP sensörü, yenilenmiş otomatik odaklama sistemi ve 5-axis IS ile ortalığı sallıyor. 

stuff_sony_a99_lead

Bir yerden tanıdık mı geldi?

Makineyi gözleriniz bir yerden kestiriyorsa şaşırmayın. Bu aslında Sony A99. Ancak daha önce görmediğiniz bir haliyle. Biz buna ‘mark II’ diyoruz.

İlki de çok iyiydi…

Evet kesinlikle. Ancak her zaman biraz daha gleişim göstermesi için bir neden var. 2016 versiyonuda birçok yönden bunun için kolları sıvamış. A99 II’nin full-frame sensörü, bir önceki modelde 24.3 MP iken bu kez 42.4 MP’e yükselmiş. Makine ayrıca, 5-axis görüntü sabitleyici de barındırıyor. Bu da demek oluyor ki herhangi bir lens ile uyum sağlayacak. Hatta 3.partiler tarafından yapılanlar bile. 

sony-a99-ii-rear

Yaşlanan eller için

A99 II’nin yepyeni otomatik odaklama sistemini duyarlı algılayıcılarla birleşiyor. Sony’nin belirttiğine göre bu, hareket eden nesnelerin takibi için 4D odaklama sistemi sunuyor. Bir de hareket eden aynalar olmadığı için otomatik odaklama, tüm fonksiyonlarıyla işe sarılarak çekim yapıyor. Buna video kaydı da dahil. 

Video nasıl? 

Makinede dahili 4K kayıt var. Yüksek kalitede profesyonel çekim yapan video sevdalıları bunu seveceğe benziyor. Ayrıca yeni kayıt modu hızlı ve yavaş playback yapabilmenize imkan veriyor. 

sony-a99-ii-with-grip

Diğer noktalar

Geniş fiziksel sensörü ve ISO 25600 (102,400’e kadar genişletilebilir) çıkarak A99 II’nin düşük ışık koşulları altında çok iyi sonuçlar çıkarmasına yardım ediyor. Kameranın tasarımı da ince dokunuşlarla yenilenmiş ve önceki modele göre yüzde 8 daha ufalmış. Makine çok kaliteli OLED elektronik vizör ile geliyor. Bu gösterişli makineye sahip olmak isteyenler, Kasım ayını beklemeli.