En iyi fotoğraflar için Panasonic LX15

Sade ve şık bir tasarım, oldukça güzel ve cep dostu boyut… Panasonic küçük kameralarla ilgili doğru yolu bulmuş gibi değil mi?

Bu konuda yanılmıyorsun. Şirketin LX serisi makineleri küçük ama güçlü bir kamera arayan fotoğrafçılar için en başarılı seçimlerden. İşte LX ailesinin en yeni üyesi: Lumix LX15.

panasonic-lx15-slant

Ne gibi önemli özellikleri var?

Panasonic 4K videoyu seven bir marka ve bu yüzden LX15’in 4K özelliğine sahip olduğunu söylemem sürpriz sayılmayacaktır. Çözünürlük ise 3840×2160 ve 30fps. Aynı zamanda 120fps’de oldukça yumuşak ağır çekimler de gerçekleştirebilirsin. 4K Photo özelliği ekstra bireysel kareler yakalamana izin veriyor.

Yeteneklerinden bahsetmişken, RAW modunda çekim yapabildiğini de söylemeliyim. Yüksek hızlı tam çözünürlüğe sahip çekimleri 10fps’de ve maksimum ISO’da (12800) gerçekleştirsen dahi kamera oldukça iyi fotoğraf ve video vaat ediyor.

Aynı zamanda 5-aks’lık optik görsel sabitleme seçeneği de bulunuyor.

panasonic-lx15-rear

Vizörü yok. Sony bu noktada Panasonic’in önüne geçiyor.

LX15’e benzer boyuttaki Sony RX100 IV oldukça kullanışlı bir OLED vizöre sahip. Ancak LX15 de 3 inç’lik dokunmatik ekranı sunuyor. Şirket LX100 modelinde vizör kullanmıştı. Belki de vizör isteyenler çoktan bu makineyi aldı diye düşünmüşlerdir.

Peki lensi?

24-77mm lense eşdeğer zoom özelliği bulunan makinenin diyaframı f/1.4 ve f/2.8 arasında. Bu da kompakt makine standartlarına göre oldukça iyi ve canlı renkler sunuyor. Aynı zaanda manual odak özelliği de mevcut.

panasonic-lx15-hot-stuff

Bilmem gereken başka şey var mı?

Şu ara oldukça standart özelliklerden biri haline gelse de makinede Wi-Fi bulunuyor. Bir de fiyatı 700 dolar.

Oooo!

Evet, biraz yüksek bir miktar ama tekrar hatırlatayım, bu kompakt kamera en iyi görüntü kalitesini garantiliyor. Ürünün geniş incelemesi için bir süre bekle, son kararımızı belirteceğiz.