İnceleme: Fujifilm X-T2

Güzel kamera ile sadece iyi fotoğraf çeken kamera arasında bir dünya fark vardır.

Günümüzde güzel fotoğraf çeken bir dünya cihaz var. Ucuz kompakt makineniz de bunu yapıyor her an cebinizde taşıdığınız akıllı telefonunuz da. O yüzden güzel fotoğraf işin basit yanı. Zor olan her yönüyle mükemmel bir kamera yapmak.

Biz de şu an alabileceğiniz en iyi kameralardan biri olan Fujifilm X-T2’yi inceledik.

Tasarım

fujifilm_x-t2_review_lcd_1 fujifilm_x-t2_review_side_1

Önceki modeli X-T1 ile oldukça benzeyen X-T2, siyah magnezyum alaşımlı gövdeye sahip. X-T1’den daha büyük olan yeni kamera aynı zamanda su ve toza karşı dayanıklı. İki SD kart girişi bulunan kamera JPEG ve RAW olarak çekim yapabiliyor. LCD ekranı da oldukça yüksek hareket kabiliyetine sahip.

Dış görünüşü açısından hipster’ların favorisi olacak gibi duruyor.

Kontrol

fujifilm_x-t2_review_back_detail_1 fujifilm_x-t2_review_from_above_1

Tasarımına baktığımızda en modern kamerayı görüyoruz, kontrol denilince ise her şey parmaklarınızın ucunda. ISO, objektif hızı ve pozlama fiziksel tuşlarla manuel olarak ayarlanabiliyor. Ancak ‘Sports’ ya da ‘Landscape’ gibi çekim modlarının kısa yollarını arıyorsanız başka bir kameraya ihtiyacınız var. Bu durum ilk başta moral bozucu gibi olsa da manuel ayarları çözdüğünüzde makineyle istediğiniz tüm çekimleri gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda odak seçeneklerine baktığınızda aradığınızın çok daha fazlasını bulacaksınız.

Kalite

fujifilm-x-t2-review-squirrel-12x9-crop

Kontrolü sağladığınızda çektiğiniz fotoğrafın bir öncekine göre çok daha başarılı olduğunu göreceksiniz.

Daha detaylı fotoğraflar çekebileceğiniz kamera ile fotoğrafları kırpma ya da büyütme çok daha kolay bir hal alacak. Çektiğiniz fotoğrafta renklerin çok daha başarılı bir şekilde ayrıştığını da gözlemleyebileceksiniz ve canlı renkleri fark edeceksiniz.

Mükemmel odak

fujifilm-x-t2-review-bird-in-flight-composite-1

X-T2 büyük ölçüde X-T1’in gelişmiş versiyonu olsa da otomatik odak özelliği bambaşka bir noktada. Odak sistemi büyük ölçüde düzeltilmiş ve çok başarılı sonuçlar veriyor.

Zoom yaptığınızda istediğiniz görüntüyü yakalamamanız neredeyse imkansız. Çünkü başarılı olmasının yanında aynı zamanda çok da hızlı.

4K video

Videonun ana noktası 4K oluşu ama bir kez daha söyleyelim: otomatik odak videoda da oldukça iyi çalışıyor. X-T1 ile çektiğiniz videolarda bunu yapamazken X-T2 size aradığınız her şeyi veriyor.

Bu kamerayla çekilen videolar canlı, temiz ve renkli görüntüler sunuyor. İstenildiği takdirde kullanılması için Film Simulation modu da var. Monitörden görüntüleri takip edebilmek de makinenin bir diğer artısı.

Uygulama

fujifilm_x-t2_review_app_1

Bugünlerde Wi-Fi’ı olmayan bir kamera kulaklık girişi olmayan bir telefon gibi. Yani absürt. Neyse…

Kameranın 20 saniye içerisinde bağlantı kurmayı mümkün hale getiren Wi-Fi seçeneği bulunuyor. Telefonunuza Fujifilm Camera Remote uygulamasını indirmeniz yeterli. Uygulama ile görüntüleri indirme ya da kamera kontrolünü sağlayabiliyorsunuz.

Karar

fujifilm_x-t2_review_front_1

Kamera oldukça güzel özelliklere sahip olsa da sizi düşündürebilecek iki özelliği var: fiyatı (sadece gövde 4.799 lira) ve batarya ömrünün azlığı. Ancak söylemekte yarar var bu kamera verdiğiniz her kuruşa değecek.

fujifilm_x-t2_review_main_1Beğendiklerimiz:

  • Mükemmel detaylar barındıran tarzı
  • İnanılmaz hızlı otomatik odak yapabilmesi
  • Mükemmel tutuş
  • Harika video özellikleri

Beğenmediklerimiz:

  • Düşük pil ömrü
  • Yüksek fiyatı