Merakla beklediğimiz 10 film

Bu yıl süper kahraman ve aksiyon filmleri açısından oldukça dolu geçti. Batman v Superman: Dawn of Justice’den Captain America: Civil War’a kadar birçok filmi izleme şansımız oldu.

Yılın bitmesine oldukça az kalmışken beyaz perdede yine birbirinden iddialı yapımları izleyeceğiz. İşte yıl bitmeden izlemek için sabırsızlandığımız filmler:

Shin Godzilla (11 Ekim)

Godzilla’nın 2014 yılında Hollywood versiyonunu izlemiştik ama bu film orijinal Japon yapımının tekrardan çekimi. Japonya’da Temmuz ayında vizyona giren film aldığı olumlu eleştirilerle adından söz ettirmişti.

Hideaki Anno ve Shinji Higuchi’nin yönettiği filmle üzerinden yıllar geçse de kitlesinden hiçbir şey kaybetmeyen Godzilla’nın yeni ve büyük ihtimalle en özgün maceralarından birini izleyeceğiz.

Doctor Strange (4 Kasım)

Marvel beyaz perdedeki üstünlüğünü bu yıl da korumaya devam ediyor. Serilerine her zaman yeni filmleri de ekleyerek hayranlarını memnun eden Marvel bu yıl da Doctor Strange ile sinemaya damgasını vuracak gibi duruyor.

Stephen Strange isimli doktorun geçirdiği kaza sonucu bozulan kariyerini düzeltmek için Japonya’ya seyahat etmesi ve burada umduğundan çok daha fazla güce kavuşmasını anlatan filmin başrolünde son dönemin yıldız isimlerinden Benedict Cumberbatch yer alıyor.

Arrival (11 Kasım)

Büyük bütçeli filmlerin değinmeyi en çok sevdiği konuların başında uzaylılar geliyor. Ancak Arrival’ın bakış açısı biraz daha farklı bu sefer ana karakterimiz. Amy Adams’ın canlandırdığı Dr. Louise Banks gizemli ziyaretçileri anlamaya çalışan bir dil bilimci.

Dünya barışını getirmeyi başarabilecek mi dersiniz?

Fantastic Beasts and Where to Find Them (18 Kasım)

Harry Potter’ın spin off’u olan film özellikle serinin hayranları tarafından merakla bekleniyor. J. K. Rowling’in aynı isimli kitabından yine yazar tarafından senaryolaştırılan filmin yönetmeni David Yates.

Film Newt Scamander isimli adamın New York’un gizli cadı ve büyücülük topluluğuna girerek burada araştırma yapmasını anlatıyor. 2018 ve 2020 yıllarında da filmin devamı gelecek.

Trespass Against Us (24 Kasım)

Adam Smith tarafından çekilen ve yönetmenin ilk uzun metrajı olan filmde suç, aksiyon ıve dram bir arada bulunuyor. Suçla dolu bir ailesi olan Chad’ın çocukları vardır ve artık bu tarz işlerle ilgilenmek istememektedir. Ancak babası Colby yüzünden amaçladığı şeyi gerçekleştirmesi oldukça zordur.

Michael Fassbender’i hayatı aksiyonla dolu Chad rolünde izleyeceğiz.

La La Land (16 Aralık)

Sinemada iyi bir müzikal izlemek her zaman mümkün olmayabilir. Ancak bu yıla güzel bir müzikalle veda edeceğiz. Bolca aksiyon ve bilim kurgu filmi arasında farklı bir tür arayışındaysanız La La Land güzel bir tercih olacaktır. Hem de başrolleirnde Ryan Gosling ve Emma Stone bulunuyor.

Rogue One: A Star Wars Story (16 Aralık)

Bu yıl bir spin off da 70’li yıllardan günümüze kadar popülerliğini korumayı başarmış kült yapım Star Wars’tan geliyor. Alışık olduğumuz Star Wars evrenine Rogue One’da bambaşka bir açıdan bakacağız.

Bu sefer Luke Skywalker ve Han Solo gibi alıştığımız karakterler yerine isyancılar başrolde.

Assassin’s Creed (23 Aralık)

Senin hatta belki de birkaç yılın en merak edilen filmi hiç kuşkusuz ki Assassin’s Creed. Popüler oyundan aynı isimle uyarlanan film özellikle ‘gamer’lar açısından büyük bir önem taşıyor.

Başrolünde Michael Fassbender’in olduğu filmde yetenekli oyuncuya Marion Cotillard ve Jeremy Irons eşlik ediyor.

The Founder (23 Aralık)

Film dünyanın en büyük markalarından biri olan McDonald’s’ın kuruluş aşamasını anlatıyor. Biyografik bir yapım olan filmin başrolünde yetenekli oyuncu Michael Keaton rol alıyor.

Filmin Oscar adaylığı da şimdiden konuşulanlar arasında.

Passengers (30 Aralık)

Koloni kurmak üzere uzaya seyahat eden bir grubun ierisinde yer alan Aurora ve James grevleri gereği uzun bir süre uykuda kalmalıdır. Ancak bir takım aksilikler yaşanır ve herkes görevi için yıllar süren uykuya dalmışken ikili uyanır.

Romantik bir hikaye gibi başlayan film sonrasında macera dolu bir hal alacak ve kahramanların hayatta kalma çabasını izleyeceğiz.