Yıldızlar geçidi: Atari Jaguar

Atari‘nin final oyun konsolu Jaguar, çağdaşları Sega ve Nintendo‘ya göre farklı bir duruşa sahipti.

atari-jaguar-oyun-konsolu

Olayı ne? 

Atari, 80’lerin sonunda Commodore’un Avrupa’da yükselmesinden önce, 70’ler öncesinde ilk Oyun Savaşları’nın galibiydi. Ardından 90’lı yıllara doğru, Mega Drive ve Super Nintendo ile gelen Japon istilası ile Atari bir gecede yaşlı bir dinazora dönüştü. 64 bit teknolojiyle gelen Jaguar ise, yeni bir dalga oluşturdu ve içindeki tuhaf oyunlar ile onu almanız için birçok sebep sundu.

atari-jaguar-konsol

STUFF’IN FAVORİ JAGUAR OYUNLARI: 

Doom: 1994 yılında konsolunuzda Doom çalıştırabiliyor olmak büyük bir olaydı. Jag versiyonu bir PC nişancısının korkutucu atmosferini vermekte çok iyiydi.

Tempest 2000: Tümüyle saykodelik oyun örgüsüyle ve Jeff Minter’in çılgın tünel temelli nişancısı Jaguar’ı bir kez daha güçlendirdi.

Rayman: Bu arada PlayStation versiyonu uzun yükleme saatleriyle açmaza girmişken, kaset temelli Jag Rayman o dönemde süper hızlıydı ve modern platformlar için güzel bir örnek oluşturuyordu.

Alien vs Predator:

Jag, karmaşık 3D ile uyum sağlamak için yeterince iyi değildi. Ancak bu oyun size ikna edici ve gerçekten başarılı yeşil kanlı savaş alanı sunuyordu ve bunu çok iyi başarıyordu.

Sağlam bir Jaguar bulursanız, uygun CD birimlerinden birinin izini sürmelisiniz. 

1994 YILINDA BAŞKA NELER OLUYORDU?

Pulp Fiction: 

Quentin Tarantino John Travolta’yı bir çukurdan alarak şöhretini sağlamlaştırdı. Uma Thurman’la ise hayat boyu sürecek bağımlılığının da başlangıcını bu filmle yapmış oldu.

Friends: 

1994 yılında hayatımıza giren bu dizi küresel bir fenomen haline geldi ve hala aynı ilgiyi sürdürmeye devam ediyor. Hem de bu sevgiyi çok da iyi olmayan espriler yapsa bile sağladı.

Netscape Navigator 1.0: 

Netscape Navigator 1.0 isimli bu web tarayıcısı da 1994 yılında hayatımıza girdi.

Portishead: Dummy:

Davul sesleri 1994 yılında çıkan bu albüm sayesinde İngiliz öğrencileri arasında popüler hale geldi ve oradan yalnızca komşuları rahatsız etmekle kalmadı ve tüm dünyada yankı getirdi.

portishead-dummy