Kano 2’nin bilgisayarlarıyla içinizdeki mucidi ortaya çıkarın

Bunlar küçük birer bilgisayar ancak bir yandan da göz alıcı ışıklara sahip garip oyuncaklar… Biraz hayal gücünüzü çalıştırın. Çünkü çoğu bilgisayar ve mobil cihaz üreticisi bunu yapmaktan aciz ve biz de bu yüzden sıkıcı tasarımlara maruz kalıyoruz. Sahip olduğunuz cihazlar kişiliksiz görünmek zorunda değil. 

kano-main

Kano’nun son projesi Kano 2 hakkında konuşma zamanı geldi çünkü onlar harika görünüyor. Proje, 3 kitten oluşuyor: piksel, kamera ve hoparlör. Bunlar için programlanabilen ışık panoları da denilebilir. 

Tanıtım reklamında çok fazla çocuk yer alıyor ancak bu sizi korkutmasın. Lego’lar nasıl sadece çocuklar için değilse bu kiti yetişkinler de kullanabiliyor. Kano’nun hedefi de, bu küçük cihazları aynı şekilde basit, eğlenceli ve büyütülebilir yapabilmek. Kitlerde adım adım nasıl ilerleyebileceğinizi gösteren rehberler bulunuyor. Kendi kamera flaşınızı yapabilmek için kod girebiliyorsunuz. Piksel sistemiyle verilerinizi görüntüleyebilir ve sensörüyle oyunlar oynayabilirsiniz. Hoparlör de sizin hareketlerinize göre kişiselleştirilebiliyor. Bu kitleri karıştırabilir ve eşleştirebilirsiniz ve bu sayede konuşan piksel yüzden bir güvenlik sistemine kadar pek çok şey yaratabilirsiniz. 

Bu çok eğlenceli ve yaratıcı minik bilgisayar kitlerinin nasıl çalıştığını merak edenler için videosu:

Böyle bir ürünü istiyorsanız onu Kickstarter’da desteklemeniz gerekiyor ya da 249 dolara tüm parçaları satın alabilirsiniz.