Facebook’tan alışveriş uygulaması: Marketplace

Yeniliklere doymayan şirket Facebook şimdi de kullanıcıların birbirlerinden ürün alıp satabileceği Marketplace isimli özelliğini tanıttı. Uygulama bu hafta Amerika, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda‘da tanıtıldı.

facebook-marketplace-1-0

facebook-marketplaceÖnümüzdeki birkaç gün içerisinde bu ülkelerde Marketplace ikonu Facebook mobil uygulamasında Messenger’ın bulunduğu yere geçecek. Yani uygulama için Facebook’a girmeniz ve tek bir ikona tıklamanız yeterli olacak.

Bir eşyanızı satmak istediğinizde fotoğrafı uygulamaya yükleyecek ve ürünün ismi, açıklaması, fiyatı ve konumunuz gibi detayları ekleyebileceksiniz. Bu sayede çevrenizde nelerin satıldığını da rahatça görebileceksiniz. İstediğiniz takdirde bu alanı daha da büyütüp aramayı geniş bir çapta da yapabileceksiniz.

Facebook yeni özelliğiyle mahremiyet ve gizliliğe de önem vermiş gibi görünüyor. Mesela patlayıcı, uyuşturucu, alkol ve hayvan satışı yasak.

Yeni özellik şimdilik sadece mobil uygulamada bulunuyor. Bunun üzerine projenin başındaki isim Bowen Pan web için de çalıştıklarını ama önceliğin mobilde olduğunu dile getirdi. Özelliğin Türkiye’de ne zaman kullanılmaya başlanacağı ise henüz açıklanmadı.