Yıldızlar Geçidi: Nintendo Donkey Kong

Bu cihaz retro temalı, limitli sayıda üretilmiş bir Nintendo DS’i andırıyor… Eğer 1982 yılını hatırlıyorsanız, o halde gençliğini kutlarız. Şimdi bu konuyu geçelim… Bu baktığınız şey, Nintendo’nun Game & Watch elde kullanılır oyun cihazı. Daha da özelleştirmek gerekirse: Karşınızda Donkey Kong!

donkey_kong_nintendo_hall_of_fame

Hikayesi

1980 yılına geri dönelim… Pikseller şeker tanelerini andırırken bilgisayar oyunları da çok korkutucuydu. Bu sırada Nintendo, LCD piksellerin istenilen şekle sokulabildiğini görünce Game & Watch ismindeki elde tutulan oyunları üretti. 1982 yılında ise turuncu rengiyle herkesin istediği bir oyuncak olan Donkey Kong piyasaya çıktı. Tasarımı kusursuzdu ve pek çoklarına göre bu Nintendo DS’in kabataslak versiyonuydu. Her iki bölümdeki iki ekran aklınızı başınızdan almaya yetiyordu. 

1980 ve 1988 yılları arasında 50’nin üzerinde Game & Watch oyunu üretildi. Hala bazılarını eBay üzerinden satın alabilmek mümkün. 

Peki bunları hatırladınız mı? 

Atari Lynx (1989)

Game Boy’un ilk gerçek rakibi, renkli ekranla gelmişti ama çok kötü bir batarya performansı vardı.

atari-lynx

Sega Game Gear (1991) 

Game Gear çok etkileyici bir oyun kütüphanesine sahipti. Yine de Ninty’nin amiral gemisini sollayamadı. 

SONY DSC-sega

Nintendo DS (2004) 

O zamanlar bu tasarım bizim için çağ atlamak demekti. Game Boy emekliye ayrılmıştı ve DS ile tanıştık. 

ds

1982’de başka neler olmuştu? 

Film: Blade Runner

Harrison Ford’un başrolünde olduğu bu bilim kurgu filmin senaryosu, Android’ler Elektrikli Koyun Düşler mi? adı romandan temel alınmıştı. Yönetmen koltuğundaysa The Martian filmini de yöneten Ridley Scott oturuyordu. 

Müzik: Prince 1999 

Prince’in o dönem geleceğe atıfta bulunduğu bu albümün ve şarkının kullanım tarihi geçti ama sanatçının ne kadar vizyoner biri  olduğunu değiştirmedi. 

Cihaz: Commodore 64

1982 yılında düzenlenen CES’in en büyük olayı Commodore 64 olsa gerek. Commodore 64’ün reklamıysa sizi gülümsetecek.