Bu kameraya sahip olmak isteyeceksiniz: Leica M-P “grip”

Yüksek konsept tasarımı, yüksek performanslı kamerayla buluşuyor… Karşınızda Leica M-P (Typ 240) “Grip”

leica-m-p-grip-hot-stuff

Bu bir LEGO mu?

Bunun eşleşmeyi bekleyen bir LEGO parçası olduğu düşüncesindeyseniz gerçekten yaşınız çok da yüksek değildir. Ve hayır, bu gerçek bir kamera. Hem de bir Leica… Daha azı değil.

leica-m-p-grip-side

Neden LEGO’dan ilham alınmış bir tasarıma sahip? 

Çünkü bu özel edisyon M-P, İngiliz artist ve tasarımcı Rolf Sachs ile iş birliği yapılarak ortaya çıktı. Tasarımcı makineye yalnızca kırmızı bir renk katmakla kalmamış bir de üzerinde pütürler olan şekilde üretmiş. Kamera size ayrıca tuşlarında ve değiştirme anahtarlarında da kırmızı renk sunuyor. Bu kamera ayrıca sınırlı sayıda üretildi bu yüzden yalnızca 79 şanslı kişi kullanabilecek. İç organları yine bildiğimiz normal M-P, full-frame sensör, 1080p HD video kaydı, 3 inç safir kristal korumalı LCD ekran yer alıyor. 

leica-m-p-grip-top

Bana fiyattan bahset

Umarım bu satırları okurken oturuyorsunuzdur çünkü fiyatı sizi afallatabilir. The Leica M-P “grip” 15 bin dolardan satılacak. Standart M-P’den fiyatı epey yüksek çünkü bazı ekstralarla geliyor. Bunlar arasında hem kamera hem de Summilux-M f/1.4 35mm lens için sağlam bir kılıf, askı, flaş cihazı ve bu pütürlü cihazı temizlemek için bir fırça da yer alıyor. Makine Kasım ayında satışa çıkacak. 

leica-m-p-grip