Dev Dosya: MacBook’lar için en iyi 24 uygulama ve oyun

Fotoğraf düzenleme, müzik uygulamaları, yazım araçları ve en iyi oyunlar… Mac’inize hemen indirmeniz gereken tüm kullanışlı uygulamalar burada.

affinity_designer_1

Pixelmator

Pixelmator’ı Photoshop’ın basitleştirilmiş hali gibi düşünebilirsiniz. Çok basit bir kullanımı, zengin düzenleme araçları var. Farklı çizim araçlarının güzel ve çeşitli bir kombinasyonunu sunuyor. Bir de çok etkileyici görsel efektler var.

Fiyat: 79,99 TL

pixelmator

Affinity Designer

Affinity Designer size farklı vektörler sunan bir düzenleme uygulaması. İster bir logo üzerinde çalışın ister çok detaylıca bir illüstrasyon. Her koşulda Illustrator’ün daha farklı bir hali gibi hissettiriyor. 

Fiyat: 104,99 TL

affinitydesigner

Affinity Photo

Eğer Pixelmator uygulaması ilginizi çekmiyorsa, o zaman Photoshop gerektiren işlerinizi yeni Mac’inizde Affinity Designer’ın kardeşi Affinity Photo ile halledebilirsiniz. Uygulama yeni bir şeyler üretebilmeniz ve görüntülerinizin üzerinden geçerek iyileştirmeniz için yüksek kalite araçlar ve özellikler sunuyor. Hem de bunları kullanışlı ve düzgün arayüzü yardımıyla kolaylıkla halledebilirsiniz. 

Fiyat: 129,99 TL 

affinity-photo

Flare 2 

Flare çok hızlı ve pratik. Bir foto yükleyin ardından tek bir tıkla bir iPhone filtresi kazanın. Uygulama fotoğraflarınızı havalı bir hale getirmek için çok havalı filtreler sunuyor. Tabii bir de düzenleme bölümü de var. 

Fiyat: 26,99 TL

flare

Comic Life 3 

Sıkıcı Facebook fotoğraflarını eğlenceli hale getirmek isteyenler için bir uygulama olan Comic Life 3, aile ya da arkadaşlarınızın fotoğraflarına çizgi roman dokunuşu yapıyor. 

Fiyat: 79,99 TL

comic-life

Final Cut Pro

iMovie? Tabii ki hayır. Çünkü Final Cut Pro çok daha hızlı ve güçlü. İşte videolarınızı düzenlemek için kullanmak istediğiniz uygulama bu. 

Fiyat: 799,99 TL 

final-cut-pro

DM1

Dum tıs dum tıs! DM1 içerisinde 100’ün üzerinde davul kiti var ve bunlar kulaklarınızın pasını silmeye hazır. Ya da kulaklarınız sağır etmeye… Yine de bu uygulama bir gürültü makinesinden çok daha fazlası çünkü size şarkı bestelemeniz konusunda her türlü imkanı verecek. 

Fiyat: 26,99 TL

dm1

DJay Pro

Herkes dünyaya DJ setiyle gelse çok güzel olabilirdi ama ne yazık ki öyle değil. Fakat ümitsizliğe kapılmayın çünkü bu uygulama sizi iyi bir DJ’ye dönüştürmek için en iyi ritimleri, şarkı geçişlerini ve efektleri sunuyor. 

Fiyat: 129,99 TL 

djay-pro

Logic Pro X 

Logic Pro X de size iyi müzik yapabilmeniz için gerekli araçları veren bir uygulama. Sanal davullar, dijital enstrümanlar, amfiler, efektler, demolar ve hatta otomatik ayarlama bunlardan başlıcaları…

Fiyat: 529,99 TL

logic-pro-x

Sound Studio

Sound Studio çok uzun süre Mac’lerdeki en popüler ses uygulamalarından biri olageldi ve bunun için gerçekten çok iyi bir nedeni vardı. Size, elinizdeki sesi düzenleme ve dijitalleştirme konusunda pek çok araç sunuyordu. Sesi mükemmel bir biçime sokmak için düzenleme araçları ve efektler de cabası.

Fiyat: 79,99 TL

sound-studio

Capo 3 

Capo size istediğiniz şarkıyı bozmadan yavaşlatma imkanı veriyor. Uygulama ile ayrıca belirli enstrümanları izole edebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama çalan akorların hangileri olduğunu tahmin edebiliyor. Size daha yardımcı olmak adına, uygulama size bir gitar bile çalabilir. 

Fiyat: 79,99 TL

capo3

VOX

iTunes iyice şişip ağırlaştı. VOX, FLAC oynatıyor, NAS cihazlardan dosyaları çekiyor, SoundCloud ile entegre oluyor. Uygulamalar için para vermek istemeyenler için de ideal çünkü ücretsiz. 

Fiyat: ücretsiz

vox

Scrivener 

Herkes bir kitaptır diye bir deyiş vardır. Scrivener ise bunu dışarı çıkarmanıza yardım edebilir. Uygulama gerçekten güçlü bir yazım aracı. Taslaklarınıza şekil veriyor, metinlerinizi yeniden düzenliyor, notlarınızı kaydediyor ve araştırıyor. Ardından tüm bu işleri PDF, EPUB ya da eski bir metin gibi kaydedebiliyorsunuz. Uygulama ayrıca iOS versiyonuyla da mükemmel bir şekilde senkronize oluyor. 

Fiyat: 117,99 TL 

scrivener

IA Writer

Tıpkı Scrivener gibi IA Writer da size minimal bir yazım aracı sunuyor. Uygulama, hızlı notlar alma, makale yazma ve bunları iCloud alanına depolayıp muhafaza etme konularında uzman.  

Fiyat: 26,99 TL

ia-writer

Ulysses

Scrivener ve Byword uygulamaları arasında bir yerde duran Ulysses uygulaması yazdığınız tüm şeyleri derleyip toparlayan ve saklayan bir depo olmak istiyor. Minimal bir tam ekran modu var ancak yandaki menüleri açarsanız uygulamada yazdığınız tüm metinlere erişim imkanı buluyorsunuz. Burada yazdıklarınızı düzenleyebilir ve dışa aktarabilirsiniz. iOS versiyonu da çok kullanışlı. Tıpkı gizli bir günlük gibi…

Fiyat: 117,99 TL

ulysses

MindNode

Ne üzerinizde çalışıyor olursanız olun her zaman aklınıza dahiyane bir fikir gelir ve bunları not almak isteyebilirsiniz. Ancak şekilde aklınıza gelenleri sarı minik kağıtlara yazmak yerine MindNode uygulamasını kullanmak isteyebilirsiniz, çünkü bu uygulama fikirlerinizi harika görseller biçiminde sunuyor, düşüncelerinizin arasında bağlar kuruyor ve başkalarıyla paylaşmanız için zekice bir format sunuyor. Adeta zihninizin bir haritasını çıkarıyor. 

Fiyat:  79,99 TL 

mindnode

Xcode

Bu uygulama kelimelerden çok yazım kodlarıyla ilgili. Eğer kullandığınız uygulamalar sizi heyecanlandırmıyorsa o zaman bu hem ücretsiz hem de tasarım için profesyonel araçlar sunan uygulamayı indirmelisiniz.

Fiyat: ücretsiz

xcode

Soulver

Evet bu listeye bir de hesap makinesi ekledik. Ama Soulver gerçekten çok zeki ve aslında numalardan çok yazmayla alakalı bir uygulama. Biraz geek işi ama aynı zamanda da çok kullanışlı ve olmazsa olmaz bir hesap makinesi. 

Fiyat: 32,99 TL 

soulver

XCOM 2

Mac üzerinde deneyimleyebileceğiniz en iyi gaming burada: XCOM 2! Dünyayı uzaylılar yönetiyor ve bu yüzden siz de onlarla mücadele etmelisiniz. Bu çok muhteşem görsellere sahip olan oyun modern zaman klasiği haline geldi bile. 

Fiyat: 129,99 TL

xcom

Civilization: Beyond Earth

İnsanı enteresan bir biçimde bağımlı yapan Civilization serisi, Beyond Earth versiyonuyla biraz bilim kurguya dönüşüyor. Siz ve rakipleriniz insanlığın bir sonraki bölümünü yeniden yazmalı. Bunu için bu alien dünyasını kolonize etmeniz gerekiyor. Her bir koloniyi çökertmelisiniz ta ki geriye tek bir koloni kalana kadar (ya da diplomatik yolları deneyebilirsiniz).

Fiyat: 104,99 TL

civ-beyond-earth

Tomb Raider

Bugünlerde Lara Croft artık eskisi gibi durmuyor; sık sık tırmandığı kayalara çıkmıyor mesela. Artık dünyası daha rafine ve incelikli. Şimdi kendi hayatı için mücadele ediyor, bir arkeologdan mevsimsel maceracıya dönüşüyor. Fantastik görselleri var ve tabii harika hikayesi. Size birinci sınıf bir gameplay sunuyor. 

Fiyat: 23,99 TL 

tomb

Rayman Origins

Nihayet çok toz toprak içermeyen bir oyun! Rayman, Mac’inize oyun koleksiyonunuzun verebileceğinden çok daha renk getiriyor. 2D platformu o eski ve güzel günleri hatırlatıyor. Oyun mükemmel bir şekilde animasyonlaştırılmış. 

Fiyat: 39,99 TL 

rayman

Never Alone

Never Alone, Nuna ve Kuzey Kutbu tilkisinin hikayesi. OYun puzzlelar ve ödüllendirici platformlardan oluşuyor. Bu görsel olarak çok etkileyici olan oyun aynı zamanda Alaska kültürünü ve sanatını da öğretiyor. 

Fiyat: 39,99 TL 

never-alone

80 Days 

Ömrü mobilde başlamış olabilir ancak 80 Days’in sinematik hissiyatı bu oyunun Mac’inizde de olması gerektiğini hissettiriyor. Bu interaktif kurgu macerasında, Phileas Foog’a muhafız olmalısınız. 

Fiyat: 26,99 TL

80days