Karşılaştırma I Google Pixel vs Apple iPhone 7

Google, Nexus markasına son vererek Pixel ve Pixel XL modellerini piyasaya sürdü. Tamamen iPhone’a rakip olarak üretilen Pixel modelleri bakalım Apple’ın amiral gemisini tahtından indirebilecek mi?

Tasarım

google-pixel-pixel-xl-2 apple-iphone7-display

Pixel modeline ilk baktığınızda büyük oranda Apple’ın amiral gemisi iPhone 7’ye benzediğini görüyoruz. En önemli farklılık ise parmak izi okuyucusunun Pixel’in arkasında yer olması olarak belirtebiliriz.

Konu Pixel’in arka kısmına baktığımızda ise plastik panelin çift renkli kullanıldığını görüyoruz. Çift ton kullanımına rağmen Pixel ne yazıkki ucuz görüntüden kurtulamıyor.

iPhone 7’de bulunan su geçirmezlik özelliği ve başarılı parmak izi okuyucusu konumuyla fark yaratırken kulaklık girişinin iptal olmasıyla puan kaybetmekten kurtulamıyor. Pixel, iPhone’dan esinlenen tasarımına rağmen bazı noktalarda geride kaldığı için bu alanda kaybeden taraf oluyor.

Kazanan: Apple iPhone 7

Ekran

google_pixel_8 apple_iphone_7_verdict

iPhone modelleri Android modelleriyle karşılaştırılırken kağıt üzerinde piksel sayısı olarak geride kalıyor. 4.7 inç 750p ekran iPhone 6/6s’te de karşımıza çıkmış olsa bile iPhone 7’de parlaklık ve renk aralığı artırılarak daha başarılı bir ekran haline gelmiş.

Pixel’in 5 inç LCD ekranı ise 1080p çözünürlüğe sahip. Piksel sayısı açısından Pixel Apple’ın önüne geçmeyi başarıyor. Çözünürlük akıllı telefonlarda en önemli etken olmasa da verdiği detaylarla Pixel bir adım ileride yer alıyor.

Kazanan: Google Pixel

Kamera

google_pixel_stuff_review_11 apple_iphone_7_camera_4

iPhone 7’nin kamerası kardeşi iPhone 7 Plus’ın kamerası kadar başarılı değil ama akıllı telefon pazarının ihtiyaçlarını karşılamayı biliyor. 12 MP çözünürlüğe sahip olan kamera f/1.8 lens açıklığına, optik görüntü sabitleyiciye ve LED flaşa sahip.

Google’a göre ise Pixel, akıllı telefonlar arasında en iyi kameraya sahip. Fotoğrafçılık sitesi DxOMark’ın yaptığı değerlendirmede Pixel 89 puan alırken iPhone 7 86 puan aldı.

Peki Pixel’in kamerası neler sunuyor? 12.3 MP kamera f/2.0 lens açıklığına ve 1.55 micron piksel boyuna sahip. HDR+ modu sayesinde ortaya çıkan sonuçlar da çok başarılı. iPhone 7 gibi 4K video kaydı yapabilen Pixel optik görüntü sabitleyicisine sahip olmasa da lazer otomatik odaklama ile farkı kapatıyor.

Testlerimiz sırasında Pixel başarılı sonuçlar sergilese de iPhone 7 ile arasında gündelik kullanımda çok önemli fark yaratmadığını gördük. Açık havada çektiğimiz fotoğraflarda HDR+ özelliği sayesinde farklılık yaratıyor. Elektronik görüntü sabitleyicisi de görevini başarıyla yerine getirerek optik görüntü sabitleyicinin yokluğunu hissettirmiyor.

Kazanan: Google Pixel

Performans

Google Pixel, Qualcomm’un Snapdragon 821 işlemcisini kullanan ilk modellerden bir tanesi. LG G5, OnePlus 3, HTC 10 gibi modellerde kullanılan Snapdragon 820’den %10 daha hızlı.

Pixel’de kullanılan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle bir araya gelen işlemci sayesinde çok başarılı performans sunuyor. iPhone 7’nin A10 Fusion işlemcisi ise benchmark testlerinde Pixel’den daha başarılı sonuçlar alıyor.

Apple’da kullanılan iOS 10’un işlemciyle daha uyumlu çalışması ve daha az yük bindirmesi sayesinde daha akıcı hissettiriyor. Üstelik Pixel 4 GB RAM’e sahipken iPhone 7 2 GB RAM’e sahip. Güçlü işlemci ve uyumlu işletim sistemiyle birlikte Apple bu roundun kazananı oluyor.

Kazanan: Apple iPhone 7

Diğer noktalar

google_daydream

Her iki modelde microSD kart yuvası bulunmuyor ve dahili hafızaları 32 GB ile başlıyor. 128 GB opsiyonu her iki modelde sunulsa da Apple 256 GB seçeneği ile bir adım öne çıkıyor. Pixel ise bu farkı Google Photos ile gidermeye çalışıyor.

Batarya kısmına geldiğimizde ise Pixel’in 2770 mAh’lık bataryasının iPhone 7’nin 1960 mAh’lık bataryasından büyük olduğunu görüyoruz. Büyük batarya kullanımı sayesinde Pixel kullanıcılarına ekstradan kullanım süresi sunabiliyor. Ayrıca Pixel’in hızlı şarj özelliği sayesinde 15 dakikalık bir şarjla günü kurtarabilirsiniz.

iPhone 7’nin 3D Touch ekranı kullanışlı bir özellik olsa da fark yaratmıyor. Pixel ise sanal gerçeklik gözlüğü ile Apple’a fark atmayı biliyor.

Kazanan: Google Pixel

Kazanan

apple-iphone7-jetblack

iPhone 7, iPhone 7 Plus nedeniyle pazardaki en iyi telefon olmayabilir ama Pixel’den daha iyi. Google, Pixel ile iPhone’u hedefine alsa da benzer tasarımı, düşük kaliteli malzemesi, su geçirmesi nedeniyle geride kalmaktan kurtulamıyor.

Pixel’in güçlü olduğu noktalar ise batarya ve sanal gerçeklik desteği. Apple bu konularda geride kalsa da genel anlamda Apple bir adım önde. Üstelik aynı başlangıç fiyatına sahip.