En iyi akıllı telefon okuma uygulaması hangisi?

Parşömen mağara yazılarının sonunu getirdi. Kitaplar parşömeni, Kindle’lar ise kitabı öldürdü. Ve son… Aslında tam olarak son değil. Kitaplar da hala oldukça canlı ve kitapları hala ellerine alıp okumak isteyen çok büyük bir kitle var. Ancak e-kitap okuyucular ya da kitaplarını ceplerinde taşımak isteyenler için akıllı telefonlar artık kitap okumanın yeni bir aracı. Peki hangi akıllı telefon okuma uygulamasını kullanmalısınız? İşte en iyi okuma uygulamaları:

ereaders-main

Moon+ Reader (Android, ücretsiz)

Moon+ Reader pek çok farklı özelliğe sahip, en iyi okuma uygulamalarından bir tanesi. En iyi yanlarından biri kişiselleştirilebilir oluşu. Bu sayede fontu, arka plan rengini ve metin rengini kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Eğer AMOLED ekrana sahip bir telefon ekranınız varsa o zaman siyah arka plan size ekstra batarya ömrü kazandıracak. 

moonplus-ereader

Marvin 3 (iOS, ücretsiz)

iPhone kullanıcıları Marvin 3’e kesinlikle bir göz atmalılar. Çünkü bu uygulama App Store’daki en güçlü e-okuma uygulamalarından bir tanesi. Bu uygulamada da kişiselleştirme araçları bulunuyor. Yeni güncelleme ile de iPhone Taptic özelliği desteği geldi. Bu da sayfaları bu özelliği kullanarak çevireceğiniz anlamına geliyor.

ereader-marvin-3

Google Play Books (Android, iOS, ücretsiz)

Google’ın kendi okuma uygulamasında çok fazla kişiselleştirme olmayabilir ancaksatın alabileceğiniz çok büyük bir kitap arşivi var. Paranıza kıymadan önce de kitapların demolarına göz atabiliyorsunuz. Ayrıca kendi e-kitaplarınızı Google Play Books hesabına ekleyerek tüm okuma materyallerinize tek bir yerden erişim imkanına da sahip oluyorsunuz.

playbooks-ereader

Kindle (Android, iOS, ücretsiz) 

Eğer gerçekten bir kitap kurduysanız Kindle’ın ayda 10 dolar civarı bir fiyata sahip Kinlde Unlimited özelliğine üye olmak isteyebilirsiniz. Bunu aslında kitaplar için Spotify olarak da düşünebilirsiniz. Bunu kullanmak içinse Amazon’un Kindle uygulamasına ihtiyacınız var. İlk kez kayıt olduğunuzda 30 günlük ücretsiz deneme süresine kavuşuyorsunuz. 

kindle-app