Neden Android’ten iOS’e geri döndüm?

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve iPhone modelleri arasında geçiş yapanları sıklıkla çevremizde görüyoruz. Bazı kullanıcılar bu geçişten çok memnun olsa da bazı kullanıcılar kısa bir süre içerisinde eski işletim sistemine sahip telefonlarına geri dönüyor.

Stuff.tv’den Erna Mahyuni’de bu değişimi yaşayanlardan biri. iPhone’dan Android işletim sistemine geçiş yapan Mahyuni neden iPhone’a geri döndüğünü dört adımda açıkladı.

  • Güncellemeler

iphone7_ios10

Android telefon kullananların en büyük sıkıntılarından bir tanesi yayınlanan güncellemeyi ne zaman kullanabilecekleri. Pixel veya Nexus modellerinden birini kullanmıyorsanız bu belirsizlik can sıkıcı olabiliyor.

iOS işletim sisteminin en büyük artılarından biri ise bu güncellemeyi aynı anda sunması ve yayınlanan güvenlik yazılımlarını da benzer şekilde tüm modellere aynı zamanda sunması. Örneğin 3 eski nesil bir iPhone modeli bugün bile bütün güncellemeleri alabiliyor.

  • Yeni uygulamalar ilk burada

which-iphone-should-you-buy-iphone-6s

Yeni bir uygulama konuşulmaya başlandığında bunu ilk olarak iPhone kullanıcılarının kullandığını görüyoruz. Bu uygulamaların Android cihazlara ya geç geliyor yada hiç gelmiyor.

Bazı Android kullanıcıları ekranlarını, uygulamalarını çeşitli yollarla kişiselleştirebiliyor. Bu özellikler birok kullanıcıya uygun olmayabiliyor.

Aksesuar konusunda da Apple’ın ezici bir üstünlüğü var. Bir telefon bayisine girdiğinizde iPhone modelleri için daha fazla aksesuar bulunabiliyor. Bu şekilde kişiselleştirmek mümkün. İşletim sistemini uygulamalarla kişiselleştirip güvenlik tehlikesi yaratmaktansa aksesuarlar aracılığıyla kişiselleştirmek daha mantıklı gözüküyor.

  • Siri etkisi

5_tricks_siri

Google Now veya Cortana benzer işler gerçekleştirse de Siri kesinlikle daha eğlenceli. Örneğin Siri’ye Game of Thrones ile ilgili sorular sorabilir, beatbox yaptırabilirsiniz.

Siri’yle konuşurken karışınızda bir insan varmış gibi hissediyorsunuz. Uygulamalarla artan uyumu da Siri’yi benzersiz kılıyor.

  • Basit yapı

iphone_7_lock_screen

Diğer üreticilerin aksine ekran çözünürlüğü açısından Apple çok cömert davranmıyor. Fakat akıllı telefonda o kadar yüksek çözünürlük gerçekten gerekli mi bilemiyoruz.

Ayrıca RAM konusunda da Apple çok cömert değil. Buna rağmen işlemci ve işletim sistemi uyumu sayesinde yüksek RAM’e ihtiyaç kalmadan tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Benzer şekilde kamerası da çok başarılı sonuçlar sunuyor ve kullanıcısını mutlu etmeyi başarıyor.

Bazı kullanıcılara göre en yüksek özelliklere sahip telefon kazanan taraf oluyor ama birçok kullanıcı için verimlilik daha önemli. Bu kişilerin az olmadığının farkındayız değil mi?

İlgili Yazılar