Daha hızlı Wi-Fi bağlantısı WiGig önümüzdeki yılı bekliyor

wigig_certified_by_wi-fi_allianceWi-Fi Alliance, akıllı telefon, laptop, router ve diğer cihazlar için yeni süper hızlı Wi-Fi standartını duyurdu. WiGig ismi verilen standartta güncel Wi-Fi hızından iki kat daha hızlı bağlanılabilecek.

 

WiGig diğer bağlantılardan farklı olarak 10 metre gibi bir alanda bu hızı sergileyebilecek. Bunun anlamı ise odanızda bulunan modemin veya router’ın neredeyse yanında çalışmanız demek. Bu mesafe birçok sınırlamayı getirse de sanal gerçeklik dünyası adına önemli bir gelişme olacak.

Günümüzde sanal gerçeklik gözlükleriyle bilgisayar arasında çeşitli kablolarla bağlantı kuruluyor. Kabloların kullanılmasının nedeni ise şu an kullanılan wireless standartının gerekli hızı karşılayamaması. Bu yenilik ile bu sıkıntının ortadan kalkması sağlanabilecek.

Günümüzde birçok akıllı telefon, bilgisayar ve modem yüksek hızdan yararlanmak için 802.11ac standartını kullanıyor. Bu standart ile en fazla 4.5 Gbps hıza ulaşılabilirken WiGig (802.11ad) ile teorik olarak 8 Gbps hıza ulaşılabilecek.