Navdy ile tüm otomobilleri akıllandırmak mümkün

Gün geçtikçe otomobillerimiz de akıllı teknolojilerle donatılmaya başlandı. Birçok akıllı teknoloji otomobil firmaları tarafından sunulsa da eski otomobilleri de akıllandırmak mümkün. Birçok yerde gördüğümüz otomobilin göstergesini ön cama yansıtan ürünlerden esinlenerek geliştirilen Navdy de bunlardan bir tanesi. Navdy’nin fon toplama sitelerinde başlayan hikayesi mutlu sona kavuştu ve ürün satışa sunulmaya başlandı.

799 dolar fiyat etiketine sahip olan Navdy size sadece kadranı göstermekle kalmıyor. iOS ve Android cihazlarla uyumlu çalışan cihaz akıllı telefonunuzu kullanarak navigasyon, müzikleriniz ve bildirimleri gösteriyor.

navdy

 

Navdy’i otomobilinizle de eşleştirmeniz mümkün. Bunun için otomobiliniz OBD II portuna sahip olması gerekli. Bu port 2000 ve sonrası yıllarda üretilen otomobillerin büyük çoğunluğunda kullanılıyor.

product-ui-lens-dash-cropped

Otomobil ön konsolunun üzerine yerleştirilen Navdy’nin transparan ekranı sayesinde yolu izlemenizi sıkıntıya düşürmüyor. Transparan ekran güneş ışığı altında ve düşük ışıkta kullanıcısına bilgileri iletiyor. Bu sayede sürücü gözünü yoldan ayırmadan tüm bilgileri, bildirimleri ekrandan takip edebiliyor.

navdy_gesture_control

Navdy’nin üzerinde bulunan sensörler kullanıcının el hareketlerini algıladığı için gelen aramalarını cevaplayabilir, Spotify’da çalan şarkınızı değiştirebilirsiniz.