Rockstar Games’in en iyi 10 oyunu

Rockstar Games’in çıkardığı Grand Theft Auto son yılların tartışmasız en iyi oyunlarından biri. Ve hala yeni versiyonlarına sahip olabiliyor oluşumuz ciddi anlamda bir hediye. Şimdi yayınlanan ilk fragmanıyla Red Dead 2’nin de onaylandığını gözlerimizle görmüş olduk. Artık aklımızı kaçırmak için sağlam nedenlerimiz var. İşte Rockstar Games’in bu işi hep yaptığı en iyi 10 oyunu!

 rockstar-games-oyun

10- Table Tennis (2006)

Evet listemize Table Tennis ile başlıyoruz. Rockstar’ın ilk Xbox 360 oyunu gerçekten beklenmedik bir olaydı. Oyundaki simülasyon inanılmaz şekilde eğlenceliydi. 

9- Max Payne (2001)

Bugünlerde akıllı telefonlarınızda da oynayabildiğiniz Max Payne o dönem çok iyi olmasa da silah taşımalı aksiyon oyunlarının tanımlanmasına yardımcı olduğu için efsaneler arasındaki yerini aldı. Süperkahraman fantezilerini hayata geçirmek isteyenler severek oynuyordu. 

8- Grand Theft Auto: San Andreas (2004) 

Favori GTA’mız bize en faovir çocuğunuzu seçmek gibi hissettiriyor. San Andreas, PS2-GTA formülünün en ihtişamlı versiyonuydu. Bu çok çok büyük oyunun içinde kendimizi mutlu bir şekilde saatlerce kaybetmekten dolayı pişman değiliz.

7- L.A. Noire (2011)

GTA sonrasında Los Angeles’da kalıyorsunuz ama takvimler 1947 yılını gösteriyor. L.A Noire, video oyunlarında hikaye anlatımı açısından bir gelişmeydi. Oyunda, davaları çözen, suçlulara ateş eden bir polis memurunu canlandırıyorsunuz. Ancak oyundaki hikaye, aksiyondan çok daha fazla etki ediyordu. 

6- Grand Theft Auto IV (2008) 

GTA V serideki deneyimi çok geliştirdi ancak GTA IV serinin formülünde devasa bir evrim yarattı. Niko Bellic ile yer değiştirilen sessiz bir önder olarak ilerliyorsunuz. Daha canlı hissettiren bir dünya ve başarılı çoklu oyuncu seçeneğiyle GTA IV şüphesiz serideki en klasik oyun oluyor. 

5- Grand Theft Auto III (2001) 

Eğer oyunları kronolojik olarak sıralasaydık bu oyun daha yukarılarda olurdu. Ancak burada çünkü bu oyun tüm zamanların en önemli oyunlarından bir tanesi. Çünkü açık dünya türüne bir standart getirdi ve Rockstar’ın kendine özgü sesini bulmasında çok daha geniş bir takipçiyle yardımcı oldu. Bu yüzden tıpkı bir anıt gibi oyun dünyasındaki yerini aldı.

4- Canis Canem Edit / Bully (2006) 

GTA gençlere mi hitap ediyor? Evet aslında biraz öyle. Bu tabii Bully çıkana kadar öyleydi. Oyunda, çok kötü ve çirkin bir isyancıyı canlandırıyorsunuz. Gruplara katılıyor ve şehrin sırlarını keşfediyorsunuz. 

3- Grand Theft Auto: Vice City (2002) 

Grand Theft Auto III’ün dev tanıtımından bir yıl sonra gelse de Vice City işi gerçekten ciddiye bindirdi. Oyunun kalbinde aynı öz yer alıyordu ama sizi neonlarla donatılmış 80’li yılların Miami’sine götürüyordu. Hem komedi hem de yoğun bir aksiyon sunuyordu. Hem de hem karakterler hem de hikaye çok daha iyiydi. 

2- Red Dead Redemption (2010) 

Red Dead Redemption 2’nin fragmanı sonrası neden bu kadar heyecanlandık? Çünkü ilk oyun ciddi anlamda bir klasikti. Ayrıca GTA tarzı bir Western atmosferine sahipti. Tüm tasarım size tanıdık gelebilir ve sizi Vahşi Batı’da bir aksiyona çıkarabilir. Rockstar size çok inanılmaz bir deneyim sunuyor.

1- Grand Theft Auto V (2013)

GTA V… Listedeki diğer oyunlar genellikle etkileyici ya da ikonik olabilir. Ancak Rockstar’ın son oyunu açık dünya kahramanlığının son ifadesi oldu. Çünkü oyun size geniş, fantastik aksiyon, karakterler, görevler, sırlar ve atmosferle dolu bir dünyaya çağırıyor. Bu oyunu yıllarca oynayabilir ve hiç sıkılmayabilirsiniz.