Hangi GoPro’yu satın almalısınız?

GoPro’nun rafında bir avuç dolusu farklı kamera var. Peki kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda hangi GoPro sizin için en ideali? 

stuff_web_which_gopro_lead

Sıklıkla sokak seçimleri yapanlar için en iyisi: GoPro Hero Session

Henüz profesyonel seviyede değilsiniz ama hevesli bir şekilde GoPro kullanmayı düşünüyorsanız, sizin için ideal model GoPro’nun Hero Session’ı. Bu sağlam küp size YouTube ve daha küçük ekranlar için mükemmel çekim yapacak. Taşıması inanılmaz rahat olan bu cihaz bir anda basıp çekim yapmak için tasarlandı. Kamera, çok uzun çelimler için çok ideal değil. Bataryası yalnızca bir iki saatlik performans gösteriyor. Ancak hız ve fiyat etiketi açısından yeni başlayanların sahip olması gereken GoPro bu.

Cihazda 4K çekim yok. Ancak 30 fps’de 1440p YouTube paylaşımı yapanlar için yeterince iyi. Çektiği 8 MP görüntüler ise pek çok akıllı telefondan daha iyi iş çıkarıyor. 

stuff_web_which_gopro_hero_session

Kaska takıp çekim yapanlar için en iyisi: GoPro Hero 5 Session

Tıpkı bir önceki orijinal Session gibi. Yalnızca daha küçük, daha akıllı ve daha keskin. Bu şirketin iyi yaptığı tüm özellikleri alın, en yüksek çözünürlükteki kayıt etmeyi ve video stabilizasyonunu ekleyin. Bir de ses kontrol teknolojisini eklediğinizde size mükemmel proporsiyonu oluşturmuş oluyor. 

Tabii tüm bunlar 4K video yeteneğiyle geliyor.Bir de 10 MP çekim yapıyor. Quik isimli uygulaması size tüm son aksiyon çekimlerinizi bulut aracılığıyla otomatik olarak yükleme imkanı veriyor. 

stuff_web_which_gopro_hero5_session

Çok ciddi aksiyon çekenler için en iyisi: GoPro Hero5 Black

4K çekim yapabilen bir aksiyon kamerasından daha iyi olan şey nedir? Elbette 12 MP RAW görüntü çekebilen bir kamera! GoPro’nun son tasarımı dokunmatik ekranlı kameraların titanı.

Peki RAW’in faydaları nedir? Ciddi fotoğraf hayranları için bu çok daha gelişmiş düzenleme esnekliği anlamına geliyor. Hero5 Black WDR modunda da çekimler yapıyor. “Wide dynamic range” özelliği sayesinde aksiyon sırasında kameraların başına gelebilecek su, sis, pus ya da parıltı gibi sorunların üstesinden gelmesini sağlıyor. 

Makine 33 ft derinliğe kadar su geçirmiyor. Çok geniş 2 inç ekranı da su altını keşfetmek isteyenler için ideal. Ses kontrol kapasitesine sahip oluşuysa eldiven kullanarak dağ tırmanışı yapanlar için ideal. Ayrıca bu makine GPS lokasyon etiketleme olan tek GoPro modeli. wi-Fi ve Bluetooth ise akıllı telefon kullanarak düzenleme imkanı veriyor. 

stuff_web_which_gopro_hero5_alt