Yeni MacBook’lardan hangisi sizin için ideal?

Aylarca süren etkileyici dedikodulardan sonra Apple yeni MacBook Pro’yu fonksiyon tuşları yerine yerleştirilen küçük dokunmatik bar ile değiştirerek tanıttı.

macbook_pro_family

İlk izlenimlerimizde yazdığımız gibi, bu yeni ürünler hem çok havalı duruyor hem de çok kullanışlı özelliklerle geliyor. iki farklı boyutta Touch-bar yer alan MacBook Pro yer alıyor. Ayrıca dokunmatik bar olmayan versiyonları da var. Tabii hala geçen yılın laptopları biraz daha uygun fiyata bulunabiliyor. Bir de elbette MacBook Air söz konusu. Kafanız mı karıştı? Karışmasın çünkü biz en pahalısından uygun fiyatlısına sizin için en uygun fiyatlı MacBook’un hangisi olduğunu seçmenize yardımcı olacağız.

MacBook Pro (15 inç) 9.499,00 TL

İşte karşınızda modern MacBook. Yeni 15 in. MacBook Pro, klavyesinin en üst kısmında ışıltılı Touch Bar ile geliyor. Ayrıca 2.6Ghz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci (Turbo Boost ile 3.5 Ghz), 16 GB RAM, 256 GB SSD ve 2 GB hafızası bulunan Radeon Pro video kart var. Biraz daha para bayılarak işlemci hızınızı 2.7 Ghz’ye çıkarabilir, çifte SSD hafızasına sahip olabilirsiniz. 

MacBook dünyasının en iyisi. Çünkü en geniş retina ekrana, en iyi grafik yeteneklerine ve Touch ID sensöre sahip Touch Bar’a sahip. Eğer para söz konusu değilse sizin için en iyisi bu.

macbook_sizes_backtoback

MacBook Pro (13 inç) 7.199,00 TL

MacBook Pro’nun daha küçük versiyonu ekran boyutundan birkaç inç keserek geliyor. burada kaslarınız biraz daha az: 2.9 Ghz Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD ve Intel Iris Graphics 550, Touch Bar ve Touch ID sensörle geliyor. 

13 inçlik MacBook Pro daha kullanışlı boyutta bu yüzden grafik tasarım ya da profesyonel kreatif işi olmayanlar için çok daha uygun. 

display1

MacBook Pro / Touch Bar’sız (13 inç) 5.999,00 TL

Sürpriz! Giriş seviyesi MacBook Pro Touch Bar ya da Touch ID teknolojisiyle gelmediği için biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Özellikleri ise şu şekilde: 2.0 Ghz i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD, daha yavaş Iris Graphics 540 ve yalnızca iki tane Thunderbolt 3 girişi. 

Diğer MacBook’lara göre fiyatı daha uygun olsa da bu yılın en büyük ve en dikkat çekici eklentisi kaçırılıyor. Yine de daha ince bir görünüm ve taze iç organlar elde ediyorsunuz. Bu yüzden bu model biraz teselli ödülü gibi hissettiriyor. 

apple-mbp2016-notouchbar

Last-Gen MacBook Pro (13/15 inç)

Yeni 13 inçlik Touch Bar’a sahip olan MacBook olsa da Apple hala geçen yılın MacBook Pro’larını satmaya devam ediyor. i5 işlemci ve ( GB RAM ve daha büyük versiyonunda i/ işlemci ve 16 GB RAM yer alıyor. 

Eğer bir MAcBook Pro almayı düşünüyor ancak Touch Bar sizi cezbetmediyse ya da illa son modele ihtiyacım yok diyorsanız bu modeller birkaç lirayı cebinizde bırakabilir. 

macbook-pro-5

MacBook (12 inç) 5.309 TL

Apple’ın standart MacBook’u bu yıl çok alçakgönüllü bir şekilde yenilendi. Cihaz hem ince hem de stil sahibi olmaya devam ediyor. MacBook, yeni Pro’lara göre daha ince. Ama elbette ekipman olarak da daha azına sahip.

MAcBook hem iyi görünüyor hem de belirli düzeyde bir kapasitesi var. Daha uygun fiyata şık bir cihaz almak isteyenler tercih edebilir.

macbook-12-2

MacBook Air (13 inç) 4.069,00 TL

Son büyük güncellemesinden bu yana neredeyse bir buçuk yıl geçmiş olsa da 13 inç MacBook Air hala yerini koruyor. 

Air hala süper hafif ve size 12 saatlik batarya performansı sunuyor. Ancak diğerlerine kıyasla daha güçsüz kalıyor ve hala Retina ekrana sahip olmaması da eksilerinden. Yalnızca internette gezinmek ve yazı yazmak için ideal ama daha fazla iş yapacaksanız size yetmeyebilir. 

macbook-air-13-1