Yoldalar, geliyorlar: PS4 Pro kumandaları

Oyun meraklısı ya da profesyonel bir espor oyuncusuysanız ve çantanızda PlayStation 4’ün standart DualShock 4 kumandası yoksa bir haberimiz var. Sony, paylaştığı bir blog postuyla yakın zamanda gelecek olan, üçüncü parti üreticiler tarafından yapılan pro kumandaları tanıttı. Bu sayede hangi PS4 modeline sahip olursanız olun, bağlantı sorunları yaşamadan konsolunuzda kullanabileceksiniz. 

nacon-revolution-ps4-controller

İlk olarak üstteki fotoğrafta gördüğünüz Nacon Revolution, espor oyuncuları akılda tutularak tasarlanmış. PS4’ünüze 3 metrelik USB kabloyla bağlanıyor. Özellikleri, kısayol düğmeleriyle kişiselleştirilebiliyor. Kişiselleştirme bu cihazda güçlü bir özellik zira 4 tane özel profil yer alıyor, bunları PC uygulamasından ayarlayabiliyorsunuz. 

Bir diğer kumanda Razer’dan Raiju. Sony bu cihazın da profesyonel oyuncular için uygun olduğunu belirtiyor. Bu kumanda da 3 metrelik kabloyla bağlanıyor. İki ekstra bumper tuşu ve sesi kontrol edebilmeniz için ses kontrol tuşu var. İstediğiniz 3.5 mm jackı olan her seti kullanabilirsiniz.

razer-raiju-ps4-controller

Kumandaların fiyatları henüz bilinmiyor. Ancak yıl sonunda satışa çıkacaklar.