İnceleme: Fitbit Charge 2

Fitbit’in Charge HR modelinden bir yıl sonra gelen Charge 2 daha büyük ekran ve daha fitness odaklı yeteneklerle geliyor. Peki forma girmeniz için ihtiyacınız olan giyilebilir cihaz bu mu? Biz 1 ay kullandık ve işte görüşlerimiz…

fitbit_charge_2_lead-2

Görünüşünü sevdik

Basit ve hoş. Charge 2 parlak gümüş kayışları sayesinde dikkatleri çekiyor. Ancak bunu en sade ve zarif şekilde yapıyor. Bu 7/24 takipçi bir cihaz. Tabii en çok dikkat çeken yanı siyah beyaz OLED ekranı. Bu ekran orijinal Charge’a göre 4 kat daha büyük. 

fitbit_charge_2_wrist_3

Cihazda yalnızca tek bir tuş var. Ana ekran saati ve gün içinde attığınız adımları gösteriyor. Yaktığınız kaloriler, tırmandığınız merdiven basamakları, yürüdüğünüz mesafe ve gün içinde kaç dakika aktif olduğunuz gibi diğer bilgilerse ekrana tıkladığınızda görünüyor. 

fitbit_charge_2_button

Takip zamanı

Cihazı kolunuzda taşımak çok konforlu. Bileğinizi tıpkı diğer akıllı saatler gibi kalp ritminizi sağlıklı ölçmek için sarıyor. Sensör her zaman açık durumda ve sizi takipte. Aktiviteye başladığınız andan itibaren gözü üzerinizde oluyor.

 fitbit_charge_2_strap

Fitbit koşu ve bisiklet hareketlerinizi otomatik olarak fark ediyor. Uyku takibinde de aynı. Sabah uyandığınızda ona söylemenize gerek yok. Uyku takibi oldukça doğru sonuçlar iletiyor. 

fitbit_charge_2_screenshot_exercise

Şarj zamanı

Fitbit Charge 2’nin şarjı 5 güne kadar dayanıyor. Durmadan kalp ritmi ölçseniz ve birkaç gym dersine gitseniz bile. Tamamen şarj olması için 20 dakikaya ihtiyacı var. Ardından yine bir 5-6 gün kullanabiliyorsunuz. Ancak en can sıkıcı nokta kayışta batarya göstergesinin olmayışı. Bunun için uygulamayı açmalısınız. 

fitbit_charge_2_recharge

Fitness odaklı

Charge 2 koşularınızı takip etme konusunda çok iyi iş çıkarıyor. Adım sayar sa oldukça başarılı hem de uzun mesafeler kat etseniz bile… Cihazda dahili GPS yok. Böyle b,ir fiyat etiketine sahip bir cihazda bu özelliğin olmayışı büyük bir şok etkisi yaratıyor gerçekten. Bu yüzden koşacağınız zaman telefonunuzu da yanınıza almalısınız. 

fitbit_charge_2_run

Mola verin

Yeni mod, herkesin de anlayabileceği üzerine derin nefes almak. Apple bu akımı Watch series 2 ile alevlendirdi. Bu özelliğin olması stresinizden kurtulmak için çok iyi bir seçenek sunuyor. Rahatlamanız için 2 ve 5 dakika boyunca derin nefes alıp veriyorsunuz. Siz bunu yaparken cihaz da kalp ritminizi ölçüyor. 

fitbit_charge_2_deep_breathing

Telefon ve uygulama

Charge 2 sürekli bildirimlerinizi göreceğiniz bir cihaz değil çünkü amacı akıllı saat olmak değil. iOS ya da Android olun, size aramaları, mesajları ve takvim bildirimlerini gösteriyor. Ancak bunlar bir kez göründükten sonra kayboluyor. Bileğinizi kullanarak bu bildirimlere geri dönüş yapamıyorsunuz. 3. parti uygulamalarıylaysa arası pek iyi değil. Bu da WhatsApp, Instagram ve Facebook yok demek oluyor. Bir başka bildirim sağlığınız hakkında. Eğer bir saat içinde 250 adım atmıyorsanız cihaz bunu size bildiriyor ve harekete geçmenizi istiyor. 

fitbit_charge_2_screenshot_notifications_1

Fitbit uygulaması Charge 2 için değişmemiş. Hala aynı sağlık ve fitness bilgilerinizin yer aldığı, tatlı ve sade bir tasarıma sahip bir uygulama. Uygulamayı kullanarak grafiklerinizi çok daha derinden inceleyebilirsiniz. Tek yeni eklenti Adventures. Bu adım hedefi hareketlerinizi değerlendiriyor. 

fitbit_charge_2_screenshot_dashboard fitbit_charge_2_screenshot_circuit_training

Son değerlendirme

Charge 2 eğlenceli hibrid bir takipçi ancak gerçek fitness fanatiklerini çok heyecanlandıracağını söyleyemeyiz. Cihazda su geçirmezlik özelliği ve GPS yer almıyor. 

fitbit_charge_2_hrm

STUFF GÖRÜŞÜ: Akıllı saat ve fitness takipçisi arasında bir cihaz. Fitness konusunda delirenler bu cihazı yeterli bulmayabilir.