Stuff Haftanın Hot 5’i

Her hafta dünyamızda olup biten en önemli 5 şeyin geri sayımını yapıyoruz. Gelin geçen haftaya kısaca bir göz atalım. İşte en çok konuşulan 5 haber:

hotfive_microsoft_surface_studio_3

5) Titanfall 2

Bu oyunun en büyük başarılarından biri, size 6-7 saat süren, fütüristik ve dev bir mekanik asker kostümünün içine girebilme imkanı vermesi. Bu başarıysa onları FPS mücadelesinde bir kral olarak tahttaki yerlerini bir kez daha sağlamlaştırıyor. Geçen hafta bu oyunu oynadık ve sizin için ilk izlenimlerimizi paylaştık.

4) Xiaomi Mi MIX

Xiaomi, konsept phableti Mi MIX‘i ortaya çıkardı. MIX, 6.4 inç ve kıvrımlı bir ekrana sahip. Bir de bu ekran telefonun ön yüzünün %91.3’ünü kaplıyor. Hal böyle olunca telefondaki kulak hoparlörü de pizoelektrik teknolojisiyle telefonun seramik gövdesine entegre ediliyor. Ekran çok geniş olduğundan selfileriniz için ön kamerası en alt kısımda sağ tarafta yerini almış durumda. Snapdragon 821 işlemci, 4 GB ya da 6GB RAM seçenekleri 4400 mAh bataryayla ortalığı kasıp kavuracak gibi duruyor.

stuff_hotstuff_xiaomi_mi_mix_phone_lead-1

3) İki lisanslı yeni PS4 Pro kumandası

Sony, paylaştığı bir blog postuyla yakın zamanda gelecek olan, üçüncü parti üreticiler tarafından yapılan pro kumandaları tanıttı. Bu sayede hangi PS4 modeline sahip olursanız olun, bağlantı sorunları yaşamadan konsolunuzda kullanabileceksiniz. Bunlardan ilki Nacon Revolution, diğeriyse Razer’dan Raiju.

nacon-revolution-ps4-controller razer-raiju-ps4-controller

2) MacBook’a yeni dokunuş

Apple şimdiye kadar üretilen en ince ve hafif MacBook Pro’yu ve geleneksel işlev tuşlarını Retina kalitesinde bir Multi-Touch ekranla değiştiren Touch Bar adı verilen bir arabirimi duyurdu. Touch Bar, kontrolün kullanıcıların parmaklarının ucunda olmasını sağlıyor ve sistemi veya üçüncü taraf uygulamaları da dahil olmak üzere Mail, Finder, Takvim, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X gibi çok sayıda uygulamayı kullanırken adapte oluyor.

macbook_sideon-1

1) Microsoft’tan Surface Studio

Microsoft Surface ailesi şimdi masaüstü modeliyle genişledi. Studio’nun en vurucu noktası ekranı. 12.5 mm inceliği sayesinde dünyanın en ince LCD ekranına sahip olan Studio’nun ekranı dokunmatik. 28 inç büyüklüğündeki bu ekran 13.5 milyon piksele sahip. Bu piksel sayısı 4K bir televizyondan %63 daha fazla.

main