İnceleme: DJ’lere özel Pioneer DJ HDJ-700 kulaklık

Evinizin DJ’i olmaktan çıkıp dans pistini doldurup taşıran bir süperstar mı olmak istiyorsunuz? Yaratıcılığınızı kullanarak oluşturduğunuz kaliteli mixlerinizi dinleyebileceğiniz sağlam bir kulaklığınız olmadan çok ileri gidemezsiniz. Pioneer DJ, HDJ-700 modeliyle kulaklarınızı sarmak istiyor. Bu biraz külçe gibi duran kulaklıklar özellikle akıllarında sürekli plak dönenler için tasarlandı. Peki müzik konusunda yetenekli olanların yanı sıra yalnızca iyi dinleyici olanlar için ne vadediyor? Birkaç hafta boyunca bu kulaklığı kullandık ve bu sorunun cevabını bulmaya çalıştık.

pioneer_hdj700_lead

Güçlü şey

HDJ-700’ler tasarlanırken DJ’ler göz önüne alınmış olabilir ancak gelin yüzleşelim: pek çoğumuz bir sonraki Skrillex olamayacağız. Bizim gerçekten istediğimiz şey gerçekten kaliteli bir çift kulaklık. Yapımına baktığınız zaman sağlam çelikten bir bandı olduğunu görüyorsunuz. Özellikle sırt çantanızın içine fırlattığınızda bu olumsuz bir sonucun doğmayacağına işaret ediyor. Minimalist ve göze çarpmayan sade tasarımı Beats kulaklıklar gibi dikkat çekmiyor. Ancak yine de hangi rengini seçerseniz seçin oldukça havalı görünüyor.

pioneer_hdj700_3_1

Ses kalitesi de çok başarılı. Tüm test şarkıları boyunca, her türlü ses seviyesinde çok kaliteli ve temiz bir ses sundu. Özellikle de davulun ön planda olduğu parçalarda. Ancak bass konusunda biraz eksiklikleri var. Eğer dubstep ile ilgileniyorsanız bu biraz hayal kırıklığı yaratabilir. 

Başınızın üstünde

Bu kulaklıklar çok konforlu değil. Çünkü çok uzun süre taktığınızda arada kulaklarınızı dinlendirme ihtiyacı hissedebiliyorsunuz. Kulaklıklar ayarlanabiliyor ancak sadece aşağıya ve yukarıya doğru. Bu yüzden konfor söz konusu olduğunda bu çok da işe yaramıyor. 

pioneer_hdj700_4

Kablo konusu

Özellikle mekanlarda olanlar için HDJ-700’ler çok daha anlam ifade ediyor. 1 metrelik kablosu akıllı telefonlar için çok iyi. Ancak 1.2 metre sarmal kablo 3 metreye kadar esneyebiliyor. Bu da DJ’lere büyük kolaylık sağlıyor. Kablolar kulaklıklara çok iyi bir biçimde kilitlenmiyor. Bu yüzden eğer etrafta çok dolanıyorsanız onları kolaylıkla genişletebilirsiniz. 

pioneer_hdj700_1

Teknik özellikler

Frekans tepkisi: 5 – 28000 Hz

Kablo uzunluğu: 1 metre / 3 metre

Ağırlık: 220 gram

Jack tipi: 3.5 mm / 6.3 mm

pioneer_hdj700_verdict

STUFF GÖRÜŞÜ: Yüksek kaliteli ve zengin özellikli bir kulaklık. Onları bir saat boyunca takıp kulaklarınızı ağrıtmak isteyeceksiniz. 

İlgili Yazılar