Google’ın sürücü dostu uygulaması Android Auto hakkında her şey

Google nihayet Android Auto isimli araba dostu uygulamasını yayınlamaya karar verdi. İşte “bu uygulamayı neden indirmelisiniz?” sorusunun yanıtları: 

android-auto-app-main

Neler yapıyor? 

Android Auto, akıllı telefonun en kullanışlı özelliklerini, güvenli ve sürücü dostu bir arayüzle sunuyor. Navigasyon, bildirimler, müzik kontrolleri ve arama yapıp aramaları cevaplandırmak için otomatik telefon numarası çeviricisi. Tüm bunlar parmak dostu bir menüyle, büyük fontlar ve geniş tuşlarla servis ediliyor. Tasarımında hızlı ve kolay kullanım temel alınmış. Dikkat dağıtıcı özelliklerin yer almaması için tüm bunlar minimum seviyeye düşürülmüş.

android-auto-app-maps

Navigasyon, elbette, Android Auto’da göz atacağınız en önemli şeylerden biri. Google Maps bu noktada devreye giriyor. Yolculuğunuz sırasında ana menüye dönmek isterseniz, örneğin müziği değiştirmek için, gelecek olan yönlendirmeler yine de menünün üst kısmında görüntülenecek. 

android-auto-app-maps-2

Müzikten bahsetmişken, desteklediği uygulamalar Google Play Music, Spotify, Amazon Music ve Deezer. Müzik uygulaması da kullanımı çok basit ve hızlı ve kolaylıkla geçiş yapma ya da ses seviyesini ayarlama imkanı verecek şekilde tasarlanmış. Tabii şunu not etmekte fayda var. Her ne kadar Android Auto dikkati en az seviyede dağıtacak biçimde tasarlanmış olsa da yine de güvenlik gerekçeleriyle çok uzun süre bu iş için telefonunuza bakmayı minimum seviyede tutmalısınız. 

android-auto-app-music

Güvenlik demişken, araç kullanırken mesajlarınıza ya da WhatsApp bildirimlerinize yazarak yanıt vermek hiç doğru değil. Bunun yerine, mesaj bildirimleri size mesajlarınız okunuyor ve “şu anda araç kullanıyorum ve yanıt veremiyorum” şeklinde cevaplar kullanabiliyor ya da Google’ın sesli asistanının doğru yazacağına güveniyorsanız sizin için bir mesaj yazmasını talep edebilirsiniz. 

android-auto-app-messages

Eksiklikleri neler? 

Araç kullanırken, Google Play ya da Spotify üzerinde müziklerinize bakıyorsanız, tüm müzik listesi yerine çok kısıtlı bir müzik listesiyle karşılaşıyorsunuz. Bizim sinirimizi bozan bir diğer nokta tasarımında detayların çok fazla önemsenmiş olması. 

android-auto-app-music-2

Nereden indirebilirsiniz?

Android Auto güncellemesi bugünlerde çıkmış olacak. Ancak daha öncesinde aracında kullanmak isteyenler buradan indirebilirler.