Akıllı telefonunuzla Süper Ay’ı fotoğraflamak için dikkat etmeniz gereken noktalar

70 yıldır gerçekleşen en yakın dolunay – Süper Ay – bu akşam görülecek. Eğer akıllı telefonunuzla bu müthiş doğa olayını görüntülemek isterseniz size bazı tavsiyelerimiz olacak.

  • Doğru çekim yerini bulun

Çekim yaptığınız yer en önemli noktalardan bir tanesi. Şehir içindeki aydınlatmalardan dolayı şehir dışında, karanlık bir yerde çekim yapmanız daha doğru olacaktır. Ne kadar az ışık o kadar net dolunay.

  • Doğru telefonu bulun

apple_iphone_7_plus_kamera_3

Sadece dolunay çekimi için telefonunuzu değiştirmenizi elbette tavsiye etmiyoruz ama telefonunuzun özellikleri burada önem kazanıyor. iPhone 7 Plus gibi optik zoom’a sahip olan telefonlar bu konuda bir adım önde. Eğer dijital zoom ile çekim yapmak zorundaysanız tripod kullanarak blurlanmayı önleyebilirsiniz.

  • Doğru uygulamayı kullanın

adobe-photoshop-lightroom-1

Hem iOS hem de Android telefonlar için ücretsiz yayınlanan Adobe Lightroom uygulaması burada kurtarıcı görevi görüyor. Uygulama size JPEG ve DNG formatında fotoğraf çekme imkanı sunuyor. Adobe’un RAW formatı olarak isimlendireceğimiz DNG formatında çekilen fotoğrafı çeşitli fotoğraf işleme programlarıyla detaylı işleyebilirsiniz.

  • Doğru yere odaklanın

apple_iphone_7_plus_camera_1

Akıllı telefonunuzun kamerasını aya odaklayarak parlaklık ayarını yapmanız mümkün. Işığı nerede olmasını istiyorsanız oraya odaklamanız gerekli.