Netflix Türkiye’deki en iyi 10 bilim kurgu yapım

Yıllar önce çekilen bilim kurgu filmlerini hatırlayın… Hepsinde parlak uzay gemileri ve ışınlanan insanları görmek mümkündü ancak hiçbiri tek bir tuşa basarak, dev bir film arşivinden hızlıca en iyi filmlerden istediğimizi açabileceğimizi öngörmedi. Neyse ki 2016 yılındayız ve bu işi Netflix gibi stream servisleri sayesinde yapabiliyoruz. Serviste uzay maceralarından kafa açıcı kurgulara kadar pek çok bilim kurgu içerik yer alıyor! Netflix Türkiye üzerinden seyredebileceğiniz en iyi bilim kurgu yapımlarını sizin için seçtik ve bu listeyi hazırladık! 

rick-and-morty-

1- Stranger Things

Son günlerin en çok konuşulan yapımlarından biri olan orijinal Netflix yapımı bu dizide olaylar küçük bir çocuğun ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Arkadaşları ve ailesi onu bulmak için çaba gösterirken, 1980 yılındaki bir bilim kurgu yapımından bekleyebileceğiniz tüm unsurlar karşınıza çıkıyor. Psişik güçler, yenilmez bir canavar bu ögeler arasında!

2- Rick and Morty 

Amerikan yapımı bilim kurgu animasyonu Rick and Morty tam size göre. Bu yapım, çılgın bilim insanı Rick ve her şeyden çok kolay etkilenen torununun maceralarını anlatıyor. 

3- G.O.R.A

Senaryosunu Cem Yılmaz’ın yaptığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı G.O.R.A ülkemizdeki en eğlenceli bilim kurgu yapımlardan bir tanesi. Arif’in uzay maceralarını izlemeyenler ya da özleyenler Netflix Türkiye’den seyredebilirler. 

4- Star Trek: Bilinmeze Doğru

Ünlü yönetmen JJ Abraham’ın yönetmen koltuğunda oturduğu bu Star Trek yapımında Atılgan gemisi mürettebatıyla dünyaya geri çağrılıyor. Ancak çok güçllü bir terör örgütünün donanmalarını ve her şeyi yerle bir ettiğini görüyorlar. Kaptan Kirk, hem mürettabatını düşünmek hem de kişisel meselesini halletmek zorundadır. 

5- Circle

Bu 2015 yapımı bilim kurgu filminde, 50 kişi karanlık bir odada uyanır ve her iki dakikada bir içlerinden biri öldürülür. Ardından fark ederler ki, ölecek olan kişiyi onlar seçebiliyor. Kimse oy kullanmazsa rastgele biri ölecektir. 

6- ARQ 

Tony Elliott tarafından yönetilen bu bilim kurgu filminde Robbie Amell isimli bir mühendisin icadı zamanda bir düğüme yol açıyor. Ardından onun maceralarına ortak oluyorsunuz.

7- Zaman Çelişkisi

Zamanda 60 dakika boyunca seyahat eden bilim insanı, ekibini bu giizli projeyi iptal etmeleri yönünde uyarmak için geri döner, yoksa hepsi ölecektir.

8- Super 8

JJ Abrahams’ın yönettiği ve Steven Spielberg’ün yapımcılığını üstlendiği bir bilim kurgu filmi olan Super 8, 1979 yılında geçiyor. Özel bir kargo taşıyan bir trenin kaza yapmasıyla dünya tehlikeye girer. 

9- Advantageous

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir geleceği konu ediden filmde, Gwen ve kızı Jules neşelerini kaybetmemeye çalışır. 

10- Back to the Future

İşte efsane bilim kurgu yapımlarından Back to the Future. Belki çoktan izlediniz ama bu bilim kurgu başyapıtına listemizde yer vermesek olmazdı. Marty McFly ve Dr. Emmett Brown’ın maceralarını ara ara seyretmek çok keyif verici.