İnceleme: Watch Dogs 2

Ubisoft’un ikinci girişimi Watch Dogs 2 çok fazla iyi şeyle geliyor. Bize hem ilk oyunu tamamen unutturuyor, hem de bu tür oyunlara yeni bir soluk getiriyor. Sizin için oynadık ve görüşlerimizi yazdık.

watch_dogs_2_main

Platform: PS4, XBox One, Microsoft Windows

San Francisco’ya taşınmak ve her şeye sil baştan başlamak Watch Dogs 2’nin yapabileceği en akıllıca hareketti. Kasvetli ve sıkıcı Chicago ve tatsız düşman Aiden Pearce’den farklı olarak, Marcus Holloway’in San Francisco’su çok daha canlı ve hayat dolu hissettiriyor. Burası siz oyunu oynarken size çok yaşam dolu hissettiren bir şehir.

Örnek verecek olursak, 15 saate yakın etrafta dolaştıktan sonra bir kafeye girip bir süre vatandaşları seyredebiliyorsunuz. Ardından lattesini içmekte olan masum bir kişiye rastgele orta parmağınızı gösterebiliyorsunuz. Ardından bu kişi size sinirleniyor ve bu noktada aynı hareketi tekrar etmek istiyorsunuz. Tabii kafeden atılıyorsunuz…

wd2_sc8_gc_coop_car_hack_264695

Gerçek insanlarla dolu bir şehir

Bu küçük ve önemsiz olaylar, belki size GTA V’de olduğu gibi hissettirmeyecek ama görüntü olarak Mafia 3’ü çok andırdığını söyleyebiliriz. Bir parka aracımı park ettim ve tekrar denedim. Orada spor yapmakta olan bir adama sataştım ve o da kavga etmek istedi. Görgü tanıklarından biri benim bu adama sataştığımı anladı ve beni ittirmeye başladı. Ben de onlara bir silah doğrulttum (Tabii, aslında bir şok tabancası. Neticede ben bir canavar değilim). Bunun üzerine geri çekildiler ve polisi aramak için kaçmaya başladılar. Marcus, hem nasıl hack yapacağını hem nasıl dövüşeceğini hem de nasıl içeceğini bilen bir geek. Bu geek klişesini yıkmakta da büyük rol oynuyor. Bir grupla sahilde içki içiyor ve rastgele bir kadınla uyanıyor. Geek’lerin kız arkadaşı olamayacağını da kim çıkarmış?

 watch-dogs-2-screenshot-05

Mr. Robot ama gülümseyen hali

Pek çok bölümde kendinizi Mr. Robot gibi hissedebilirsiniz. Başlangıç dönemlerinde kendinizi bir eczacı devinin evinde buluyorsunuz. Sokağa çıktığınızda Amerikan seçimlerine ait afişler görebiliyorsunuz. Tüm bu dünya size çok gerçekçi hissettiriyor. Bazı karanlık anlar olmuyor değil. Ancak genel anlamda hikayenin tonu parlak.

Hikaye örgüsü, dev şirketler çevresinde dönüyor. Google burada Nudle oluyor ve hatta oyunda akıllı telefonunuzda Nudle Maps’ e bakıyorsunuz. Politikacılar bize yalan söylemek için verilerinizi kullanıyor ve bunları diğer şirketlere satıyor. Pek çok bölümde sosyal mesajlar verildiğini görüyorsunuz. Ancak bunlara rağmen bu oyunu yine dev bir şirket tarafından üretildiğini bilmek çok garip hissettiriyor. 

wd2_sc9_gc_car_hack_264696

Takipçiler ve yetenek ağaçları

Pek çok özellik, yetenek ağacı aracılığıyla kilitli halde duruyor. Bu sayede karakterinizi istediğiniz özelliklerle donatıp oynatabiliyorsunuz. Gizlilik ve hack gibi yeteneklerim yanı sıra bir drone da uçurabilirsiniz. RC-Car’ınızı jumper ile değiştirmek de çok güzel. 

wd2_skilltree wd2_phonemenu

Diğer seviye

Tabii bu seviyeler ve görevler sıkıcı olsaydı bu oyun tam anlamıyla başarılı olamazdı. Neyse ki Watch Dogs 2’de ciddi anlamda çeşitlilik ve sürpriz yanlar var. Bir serbest dünya oyunundan bekleyebileceğiniz üzere, bazı hareket ettirici görevler var. Bunlar oldukça standart. Örneğin polisten bir iki kez kaçmak gibi. Bunun dışında bazı denetim noktası bölümleri zorlu. 

wd2_jumping

İnsanları analiz ederek kim olduklarını bulabiliyorsunuz. Eğer bu kişiler suçlu çıkarsa paralarını kendi hesabınıza aktarabiliyorsunuz. 20 saat ve üzerinde hikaye bitmeye yüz tutuyor ancak hiç eskimiyor. Hacklemek dünyayı ve görevleri hep taze tutuyor. 

wd2_sunnycrossing

Multiplayer hack

Eş zamanlı çalışma, Watch Dogs 2’nin gerçekten parladığı nokta. Tüm San Francisco kusursuz bir çoklu oyuncu dünyası. Herhangi bir anda, kendinizi rakiplerinizle birlikte rastgele bir hackleme olayının içinde bulabilirsiniz. 

watch-dogs-2-01

Görseller ve buglar

Üzülerek söylemeliyiz ki, çoklu oyuncu modu şimdilik bug ile dolu görünüyor. Tüm çoklu görevleri tamamlamak için 2 saat boyunca uğraştık ancak her seferinde final bölümünde nesne buglıydı. Bu yüzden tamamlayamadık. Daha kötüsü bir de frame rate ile bazı büyük problemler yaşanıyor. Yaklaşık bir saatlik oyunun ardından oyun git gide bozuluyor. Ekranın frame rate’i yavaşça bozuluyor. Bu sorunu çözmenin tek yolu oyundan çıkmak ve tekrar yüklemek. Bu çok büyük ve utanç verici bir hata çünkü çoklu oyuncu gerçekten çok güzel. Bu şekilde etkileniyor olması ise hayal kırıklığı yaratıyor. Lokasyon nedeniyle çok güzel görünen bir oyun. Yağmur yağdığı akşamüstü saatlerinde etrafta dolaşınca manzara daha da güzelleşiyor. Keşfedeceğiniz çok güzel ve temiz sokaklar ve binalar var.

wd2_chilling

SONUÇ: Watch Dogs 2 ilk oyunun bıraktığı kötü tadı tamamen temizliyor. karakterler sempatik ve eğlenceli. Size dikkat dağıtıcı çok fazla güzel detayı olan bir dünya sunuyor ve kendinizi bunun bir an önce bir parçası olmak için zor tutuyorsunuz. Umuyoruz ki Ubisoft hemen bu performans sorunlarını çözer ve güncellemeyle birlikte çözüme kavuşulur. Hack’lemek sayesinde gerçekten çok harika bir serbest dünya oyunu sunuyor. 

watch_dogs_2_main_2

STUFF GÖRÜŞÜ: Çok zeki ve eğlenceli bir serbest dünya oyunu. Sizi bağımlısı yapabilir ancak bir an önce sorunlarını onarmalı.