İnceleme I OnePlus 3T

OnePlus 3’ünn pazara çıktığı günden bu yana dünyada birçok şey değişti. OnePlus da bu değişimlerin gerisinde kalmamak adına OnePlus 3T isimli yeni telefonunu çıkardı.

İlk bakışta değişimi fark etmek zor olsa da cihazda önemli değişimleri görülüyor. Bakalım bu değişimler önemli fark yaratabilmiş mi?

OnePlus 3T vs OnePlus 3

OnePlus 3T yeni gunmetal rengiyle öne çıkıyor. Tamamı alüminyum kasası sayesinde kendinden çok daha pahalı olan amiral gemileri kadar şık duran OnePlus 3T ucuz olduğunu kesinlikle belli etmiyor.

Bir diğer değişim ise kasanın içerisinde oldu. OnePlus 3’te kullanılan Snapdragon 820 işlemcinin yerini 3T’de Snapdragon 821 aldı. Bu işlemci eski modele göre %10 daha hızlı.  Bu farkı Geekbench 4 skorlarında da görüyoruz. 3T 4398 puan alırken OnePlus 3 4012 puan alıyor.

Gizli ekstralar

3t-5

Kağıt üzerinde RAM aynı gibi gözükse de hız konusunda bir değişiklik var. Eski modelde 15624 MB/s iken yeni modelde 16870 MB/s hıza ulaştı. Çok fark edilir bir değişiklik değil ama değerin artması sevindirici bir gelişme.

OnePlus 3T artık 128 GB hafıza opsiyonuyla da geliyor. Teste gelen 128 GB’lık modelin hafızası 64 GB’lık modele göre daha yavaş. Eğer değerlerini merak ediyorsanız okuma hızı 418 MB/s yazma hızı ise 173 MB/s.

Batarya da değişimden etkilendi

3t-6

Günümüzde kullanıcıların en çok önem verdiği konulardan biri ise batarya kapasitesi. OnePlus 3’te 3000 mAh olan batarya OnePlus 3T’de 3410 mAh’a yükselmiş.

Testler ise şaşırtıcı gözüküyor. Telefonun dahili hafızasındaki bir videoyu 2 saat boyunca loop’a aldığımızda OnePlus 3’ün %15 düşerken 3T’nin bataryası %17 düşüyor. Yeni modelin bataryası biraz daha hızlı tükeniyor.

Yeni model Dash isimli hızlı şarj sistemiyle birlikte geliyor. Burada da sonuç beklendiği gibi çıkmıyor. OnePlus 3 belirlenen şarj süresinde %87 şarj olurken 3T ise %85 şarj oldu.

Tüm bunlar korkutucu gibi gözükse de OnePlus 3 modellerinin tümünü bir gün boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ön kamera istenileni veremiyor

3t-15

OnePlus 3T’nin kameralarında bazı değişimler mevcut. Arka kamera genel olarak benzer olsa da Safir cam kaplaması sayesinde daha kaliteli hale gelmiş. Yazılım destekli video sabitleyicisi sayesinde 4K videoları bile sarsıntısız çekebilirsiniz.

Ön kamerada da önemli değişiklikler mevcut. Ön kamera 8 MP’den 16 MP’ye yükselmiş. Bu değişiklik sayesinde selfie’leriniz daha kaliteli görünüyor. Eğer detaylara dikkat ediyorsanız yeterli gelmediğini göreceksiniz. Samsung’un 3P8SP lensi kullanılıyor. OnePlus 3’te ise Nexus 5’te daha önce gördüğümüz Sony IMX179 bulunuyordu. Samsung’un lensi daha yeni ve daha başarılı olsa da sınıfının en iyisi değil.

OnePlus 3’ü değiştirmeli mi?

OnePlus 3T birçok yenilik sunsa da OnePlus 3 kullanıcılarını heyecanlandıran yenilikler değil. OnePlus 3 kullanıcılarını en fazla etkileyecek olan 128 GB hafıza opsiyonu.

439 dolar olan fiyatıyla OnePlus 3T iki katı fiyata satılan amiral gemilerinin gerisinde kalmıyor. Tüketiciler için önemli bir alternatif.

Ekran tanıdık geliyor

3t-1

OnePlus 3T’de kullanılan ekran OnePlus 3’teki ekranla büyük benzerlik taşıyor. 5.5 inç boyutundaki AMOLED ekran 1080p çözünürlüğe sahip. Doygun renklere, yüksek kontrast oranına sahip olan ekranda renklerin daha sıcak olduğunu ve parlaklığın aynı olmadığını görüyoruz. Temel anlamda ekranlar aynı olsa da yazılım ile bu değişimler sağlanmış.

Tertemiz Android deneyimi

3t-8

Yazılım konusunda OnePlus önemli değişiklikler gerçekleştirmeden en sade Android deneyimini kullanıcılarına sunmuş. Kullanışlı bir arayüze sahip olan OnePlus 3T’de önemli bir yazılım temelli kusur bulamadık.

Eğer Android hayranı değilseniz Android 6.0.1 ile gelmesi büyük problem yaratmayacaktır. Ama Android Nougat ile gelen bazı özelliklerin eksikliği hissediliyor.

Telefonun arkasında neler oluyor?

3t-11

Telefonun arkasında bulunan kamera yavaş çekim, panorama, otomatik HDR özelliği gibi olmazsa olmaz birçok özellik sunuyor. HDR desteği sayesinde düşük ışık altında çekilen fotoğraflarda kullanıcısına detayları sunmakta çok başarılı.

Kullanıcılar DSLR tarzında RAW fotoğraflar çekebiliyor. Bu sayede fotoğraf düzenleme programlarıyla birçok değişiklik yapmanız mümkün. Ayrıca kendisine güvenen kullanıcılar için manuel moda da sahip. Bu özellik ile birçok ayarı kullanıcısına unuyor.

Peki kamera en iyisi mi? Buna cevabımız evet olmayacak. iPhone 7 Plus, Mate 9 gibi telefonların çift lensli kameraları daha iyi işler ortaya çıkartıyor. Fakat unutmamanız gereken aradaki fiyat farkı.

Tanıdık tasarım

3t-4

OnePlus 3T’ye ilk baktığımızda OnePlus 3 ile çok farklı olmadığını gördük. Parmak izi okuyucusu yine telefonun ön yüzünde, üç kademeli yan tuş yerini koruyor.

Telefonun altında yer alan hoparlör kaliteli sesi sayesinde Bluetooth hoparlör ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Yüksek seste bile bozulma yaşatmıyor.

Karar

3-t-39

OnePlus da diğer teknoloji firmalarına uydu. OnePlus 3T’de önemli değişiklikler sunmasa da fiyatını artırarak pazara sundu. Markanın OnePlus 3 ile elde ettiği başarı OnePlus 3T ile devam etmesi ilk bakışta zor gözüküyor.

Tüm bunlara rağmen OnePlus 3T diğer markaların amiral gemilerine en iyi alternatif. Eğer fiyat / performans oranı iyi bir telefon arıyorsanız cevap burada.

STUFF GÖRÜŞÜ

Çok önemli değişiklikler sunmasa da OnePlus 3T ile markanın geride kalması engellenmiş.

Beğendiklerimiz

  • Başarılı fiyat
  • Artan performans
  • Tanıdık tasarım

Beğenmediklerimiz

  • Selfie kamerasındaki değişim yeterli değil
  • Batarya ömrü değişmemiş
  • OnePlus 3’e göre artan fiyat