İnceleme: Lenovo Yoga Book

Zengin özellikleri ve bilim kurgu filmlerinden çıkmışa benzeyen tasarımıyla bu yıl gördüğümüz çevrilebilir tasarımlar arasında  en heyecan uyandıran Lenovo Yoga Book oldu. 

lenovo_yoga_book_android_1

Tasarım

Yoga Book en temelde 10.1 inç bir Android tablet ancak çok çılgın bir klavyeye sahip. Lenovo zaten yıllardır çevrilebilir dizüstü bilgisayarlar üretiyordu ancak Yoga Book grip menteşelere sahipmiş gibi hissettirmeyen ilk cihaz.

lenovo_yoga_book_android_12

Menteşeleri 360 derece açılabiliyor bu sayede ister dizüstü bilgisayar isterseniz de tablet olarak kullanabiliyorsunuz. Tıpkı bir kitap gibi dümdüz olabiliyor. İsterseniz bir stant haline getirip dik pozisyona da getirebilirsiniz. Ayrıca çantaya atabileceğiniz kadar hafif.

lenovo_yoga_book_android_14 lenovo_yoga_book_android_6

Klavye

Yoga Book’u açtığınız zaman çok muhteşem ışıklandırılmış klavyesiyle karşılaşıyorsunuz. Klavyesi tamamen düz ve yumuşak. Alışmak için biraz süreye ihtiyaç duyuyorsunuz ancak alışınca sanki yumuşak bir cama basıyormuş gibi hissettiriyor. E-maillerinizi cevaplandırmanın çok şık bir yolu. Her bir tuşa bastığınız zaman titriyor ve by sayede yazarken geribildirim almış oluyorsunuz. 

lenovo_yoga_book_android_8

Sketch Pad

Yazı yazmak? Keyifli. Peki ya klavyenizi dijital çizimleriniz için bir çizim tahtası olarak kullanmak? Zekice… Üzerine bir kağıt parçası koyduğunuz zaman üzerine çizdiğiniz karalamaların anında dijital versiyonunu yansıtıyor. 

lenovo_yoga_book_android_7

Stylus

Bir stylus olmadan dijital bir karalama defterine sahip olmanın pek de bir anlamı yok. Bu yüzden Lenovo, Yoga Book’u Real Pen ile sunuyor. Kalem görüntüsü ve hissiyatı bakımından diğer stylus kalemleri andırıyor. Tıpkı onlar gibi uzun, ince ve bitimi yuvarlak. Pen modundayken çok iyi çalışıyor.  

lenovo_yoga_book_android_13

Ekran

Yoga Book’un 10.1 iç ekranı var ve çözünürlüğü görsellerinizi keskin ve detaylıca yansıtıyor. Elbette bir 2K ya da QHD ekran kadar keskin değil ancak not almak, internette gezinmek ve çizimler için oldukça yeterli. IPS panelleri sağlam görüntüleme açılarına sahip. Dışarıdayken de ışık olsa da rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Yoga Book sahip olduğu stereo hoparlörler ve Dolby Atmos ses sayesinde film ve video konusunda da iyi iş çıkarıyor. 

lenovo_yoga_book_android_11

Performans

Bu ince ve zarif cihazda çok yüksek iç organlar için pek yer yok gibi. Ancak yine de Lenovo, Intel Atom CPU, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızayla birlikte microSD kart ile kapasitenizi yükseltebilme imkanı veriyor. Windows yerine Android Marshmallow çalıştırması size yavaşlık olduğunu fark ettirmeyecek. Ancak biraz yakından bakarsanız uygulamaların indirilmesi birkaç saniye sürebiliyor ve Asphalt 8 oyunu iPad’de olduğu kadar akıcı değil. Günlük kullanım içinse yeterince güçlü.

lenovo_yoga_book_android_15

Diğer yandan Intel Atom batarya ömrü için de çok iyi. Yoga Book tek bir şarjla 15 saat çalışıyor. Ancak Android’in en son 7.0 Nougat versiyonu yerine Marshmallow çalıştırması dijital sanatçılar için problem oluşturabilir. Photoshop ve benzeri uygulamaların olmaması nedeniyle onlar biraz daha pahalı olan Windows versiyonu düşünebilirler. 

lenovo_yoga_book_android_16

Yoga book 2 MP ön ve 8 MP arka kamera sunuyor. 

lenovo_yoga_book_android_5 lenovo_yoga_book_android_4

Teknik özellikler

Ekran: 10.1 inç, 1920×1200 IPS LCD

CPU: Intel Atom x5-Z8550 dört çekirdekli

RAM: 4 GB

Hafıza: 64 GB, microSd ile genişletilebilir

Kamera: 8 MP arka (otomatik odaklamalı), 2 MP ön

Batarya: 8500 mAh

İşletim sistemi: Android 6.0 Marshmallow

Boyutlar: 257×9.6×171 mm, 690 gram

STUFF GÖRÜŞÜ: Mükemmel olmasa da bu çok çılgın ve ilginç ürünü çok sevdik.