5 adımda Instagram hesabınızı güvenli hale getirin

Aylık 500 milyon kullanıcısıyla en popüler sosyal medya hesaplarından biri olan Instagram’da kişisel gizliliğinizi sağlamak 5 adımda mümkün. Takip etmeniz gereken adımlar şu şekilde:

Konumunuzu gizleyin

Paylaşılan gönderilerde çekim yapılan konumu da paylaşmak mümkün. Fakat evinizin, yazlığınızın herkes tarafından öğrenilmesi güvenlik açısından pek hoş sonuçlar doğurmayabilir. Bunun için daha önce konumunuzu belirttiğiniz iletilerden konumu kaldırabilirsiniz. Bunun için ekranın sağ üst köşesinde bulunan “…” işaretine tıklamanız ve açılan ekranda “Düzenle” seçeneğine dokunmanız gerekli. Ardından konuma dokunup “Konumu Kaldır” seçeneğini seçmeniz gerekli.

fullsizerender-1

Eğer Instagram’ın sizin konum bilgilerinize ulaşmasını engellemek istiyorsanız bunun için iOS kullanıcılarının Gizlilik > Konum Servisi > Instagram adımlarını takip ederek uygulamanın konumunuza ulaşmasını kapatabilirsiniz.

fullsizerender-2

Tanımadığınız hesapları engelleyin

fullsizerender-3

Diğer sosyal medya hesaplarında olduğu gibi Instagram’da da bot hesaplar fazlasıyla bulunuyor. Eğer sizi takip eden bot hesaplar varsa engelleyerek kurtulmanız mümkün. Engellemek istediğiniz hesaba gelip ekranın sağ üstünde bulunan “…” işaretine dokunup ardından açılan “Kullanıcıyı Engelle” adımını takip etmeniz yeterli olacaktır.

Etiketlenmeleri düzenleyin

fullsizerender-4

Arkadaşlarınız tarafından veya bot hesaplar tarafından etiketlenmenin sizin tarafınızdan yönetilmesini istiyorsanız “Olduğun Fotoğraflar” sekmesini seçip ardından ekranın sağ üstünde bulunan “…” işaretine dokunup “Etiketleme Seçenekleri” üzerinden “Elle Ekle” seçeneğini seçip etiketlendiğiniz fotoğrafa onay vermeniz sizin elinizde.

Hashtag kullanımı

img_4496

Eğer profiliniz gizli değilse iletilerinizde kullandığınız hashtag’ler yüzünden iletileriniz başkaları tarafından görülmesini istemiyorsanız hashtag kullanımını azaltabilirsiniz. Eğer hedefiniz fazla “like” almak ise bu adım size uygun değil.

Hesabınızı gizleyin

fullsizerender-5

Eğer sadece izin verdiğiniz hesapların sizi takip etmesini istiyorsanız yapmanız gereken en önemli adım ise hesabınızı gizlemek. Bunun için Seçenekler > Gizli Hesap adımını takip etmeniz gerekli. Bundan sonra sizi takip etmek isteyenler sizin onayınıza bağlı olacak.