Mobil cihazınıza en yeni yazılımı beta programla yükleme yolları

Teknolojiyi yakından takip edenler yeni bir yazılım yayınlanmadan önce beta sürümünün yayına alındığını görüyoruz. Eğer siz de mobil cihazlarınızda herkesten önce yeni sürümleri kullanmak isterseniz bu adımları takip etmeniz gerekli.

iOS

Apple’ın iOS beta programına üye olmak Google’a göre daha kolay gözüküyor. iPhone ve iPad sahibi olan herkes rahatlıkla bu geçişi yapabilir.

apple_beta

Öncelikle beta programı için Apple’ın sayfasına giriş yapılması gerekli. Sign Up’a tıklayıp Apple ID’inizi ve şifrenizi girerek ilk adımı tamamlayabilirsiniz. Kaydetmek istediğiniz iOS cihazınızın yedeklemesini yaptığınızdan emin olun.

apple_beta_2

İkinci adımda ise iOS cihazınızdan  https://beta.apple.com/profile adresine giriş yapıp Download Profile üzerinden ekranda çıkan adımları takip indirmeye başlayabilirsiniz. Süreç iOS güncellemesi gibi ilerliyor.

Unutulmaması gereken önemli nokta ise deneme sürümlerinin performansının her zaman iyi olmayacağı. Bu sürede birçok uygulama yeni yazılıma uygun olmadığı için performans sıkıntısı yaşamanız mümkün.

apple_betta_3

Güncellemeler yüklendikten sonra yapmanız gereken ise Ayarlar > Genel > Profil > iOS Beta Software Profile adımlarını takip etmeniz gerekli. Dilerseniz aynı yerden Profili Sil adımından beta sürümü silip eski versiyona geri dönebilirsiniz.

Android

Google’ın beta sürümü için durum biraz daha farklı. Bu güncellemelerden yararlanmak için Pixel serisi, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Mexus Player, Pixel C veya General Mobile’ın Android One projesi kapsamında ürettiği cihazlardan birine sahip olmanız gerekli.

android_beta

Eğer bu cihazlardan birine sahip değilseniz Android Beta Program sayfasından Google yeterliliğiniz varsa giriş yapabilirsiniz.

android_beta_3

Google hesabınıza bağlı olan bütün cihazları görebilir ve uyumlu cihazları Enroll Me seçeneğinden aktif hale getirebilirsiniz. Ardından yükleme işlemi gerçekleşmeye başlayacaktır.

android_beta_2

Benzer şekilde son sürümden geri dönmek isterseniz listeden cihazınızı bulup Unenroll Device adımını takip etmeniz gerekli. iOS cihazlarında olduğu gibi Android cihazlarda da yedekleme almanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kaynak: Gizmodo