Yılbaşı akşamında iPhone’unuz ile daha iyi fotoğraflar çekmenin püf noktaları

Yeni bir yıla doğru yaklaşırken, pek çoğumuz karanlık kış günlerine biraz olsun renk katmak amacıyla evlerimizi renkli ışıklarla süsledik. Eğer yılbaşı gecesi evinizde sevdiklerinize bir yemek vererek yeni yılın gelişini kutlama planları yapıyorsanız, o akşamı ölümsüzleştirmek için birkaç kare fotoğraf da çekmeyi düşünüyorsunuzdur. Bu yüzden renkli ancak hafif aydınlatan bu ışıklar altında, iPhone’unuz ile çekeceğiniz fotoğrafları çok daha iyi hale getirecek tüyolar da çok işinize yarayabilir. Singapurlu fotoğrafçı Ivan Kuek, gece çekimleri için sırlarını paylaştı.

Sanatçı, aşağıda gördüğünüz, bir ışık şovu yansıtılan Singapur’daki Ulusal Sanat Galerisi’nin fotoğrafını kendi iPhone’u ile çekmiş. Fotoğrafçı bu fotoğrafı çekerken telefonunu tıpkı bir kamera gibi iki eliyle birden tuttuğunu ve telefon yüzünün binaya paralel tutulması gerektiğini söylüyor. 

Bir diğer taktikte ışık patlamalarıyla alakalı. Fotoğrafçı, ışıklarla güzel efektler yaratmak ve patlamaların önüne geçmek için önce özneye basılması gerektiğini belirtiyor. 

iPhone 7 Plus, çift kameranın nimetlerinden faydalandığı Portre moduyla geliyor. Bu da fotoğraflara derinlik efekti yaratmaya yarıyor. Alttaki fotoğrafta da ampullerin ön planda olarak keskin bir şekilde çıktığını ama arka tarafın biraz bulanıklaştırıldığını görüyoruz. Fotoğrafçı Kuek, portre modunda iyi sonuçlar elde etmek için normal bir çekimden daha fazla ışık gerekli olduğunu vurguluyor. 

Aynı kare, normal kamera modundayken ise böyle görünüyor:

Başka neler var?

Düşük ışıkta çektiğiniz fotoğraflarınızı uygulamalardan yardım alarak da daha iyi hale getirebilirsiniz. iOS cihazlar için en iyi seçeneklerden biri de ProCamera isimli uygulama. Bu mobil uygulamayı kullanarak fotoğraflarınızı çok daha profesyonel bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Işık ve beyaz dengesinden ISO ayarlarına kadar pek çok düzenleme aracı bulunuyor. En iyi yanlarından bir tanesi de geceleri daha iyi fotoğraflar çıkarmanızı sağlayan düşük ışık moduna sahip olması. 

ProCamera uygulamasını App Store’dan 12,99 liraya indirebilirsiniz.

Bir diğer faydalı uygulamalardan biri de Polaroid University. Yine bu uygulama da slow motion videodan düşük ışık fotoğrafçılığına kadar pek çok konuda fotğraflarınızı iyileştirmek için çalışıyor. Bu uygulamayı AppStore'dan indirmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: (Mashable