Şu ana kadar anlamlarını yanlış yorumladığınız 15 emoji

Bazen içinizden geçenleri ifade etmek için kelimeler yeterli olmaz. Bu konudaki en büyük yardımcımız olan emojiler de aslında 1999 yılından beri hayatlarımızda… Ancak bu karakterlerin asıl yükselişi, Apple’ın 2002 yılında, iOS 6 kullanıcılarına emojileri klavyelerine entegre etme imkanı vermesiyle gerçekleşti. O zamandan beri Apple rutin olarak emojileri güncelliyor veya yenilerini ekliyor. Yine de bu karakterleri her zaman en doğru şekilde kullandığımız söylenemez. Bazı gizemli emojilerin gerçek anlamlarını sizin için açıklıyoruz.

1- Bu emoji aslında ağlamıyor! İfade etmeye çalıştığı asıl duygu; hayal kırıklığına uğramış ancak rahatlamış!

2- Bir meşe palamutu görüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bu bir kestane.

3- Bu emoji aslında dua etmiyor. “Eller havaya” yaparmışçasına eğlenen birini temsil ediyor. 

4- İnsanlar bu emojiyi genellikle küstahça konuştuklarında kullanıyor ancak bu kadın aslında bu güleryüzlü bir danışma görevlisi.

5- Bu ağzı olmayan emoji aslında sessizliği temsil ediyor. Ancak insanlar genellikle kafa karışıklıklarını ifade etmek için kullanıyor. 

6- Bu emoji alev parçası gibi görünüyor olabilir ama gerçekte o isim yazılan bir yaka kartı. 

7- Bu sıradan bir kahkaha emojisi değil. Aslında gülmekten yerlere düşen hallerimizi temsil ediyor. 

8- Deniz anası mı yoksa şemsiye mi acaba? Hiçbiri. Apple bunu rüzgar çanı olarak adlandırıyor.

9- Bu garip görünümlü cihaz iztopu olarak adlandırılan bir tür mouse. 

10- Üzerinde fazlaca düşünmenize gerek yok çünkü bu yalnızca bir delik.

11- Bazen aklınıza güzel bir fikir geldiğinde düşünen insan emojisini kullanıyorsunuz değil mi? Ancak o emoji aslında boyun eğen bir kişiyi temsil ediyor. Bazı durumlarda özür dilemek olarak da kullanılabilir. 

12- Genellikle hastaysanız veya üzgünseniz bu emojiyi kullanıyor olabilirsiniz ancak bu bir uyuyan emoji.

13- Sinirlendiğimiz zamanlarda burnumuzdan soluruz ve sinirli olduğumuz durumlarda bu emojiyi kullanıyor olabilir ama bu emoji aslında bir şeyler başarmış bir insanın zaferini ifade ediyor.

14- Üzgün olduğunuzda bu emojiyi gönderiyor musunuz? Bu emoji sinirli değil sadece yorgun çünkü esniyor!

15- Bu emojiyi gördüğünüzde aklınızdan geçenleri biliyoruz. Bu sevimsiz emojiyi arkadaşlarınıza onların sinir bozucu olduğunu söylemek için kullanıyorsanız bir kez daha düşünün. Çünkü Japonya’da bir yığın dışkı emojisi kullanmak, arkadaşınıza “iyi şanslar” demenin bir başka yolu. (Japonca’da “dışkı” anlamına gelen “unko” kelimesi, Japonca’da şans anlamına gelen “oon” kelimesiyle aynı sese sahip.)