2016’nın en dikkat çeken eSpor olayları

eSpor turnuvaları 90’lı yılların sonundan beri düzenleniyor olsa da 2016 yılı eSpor tarihi için hem dünyada hem de Türkiye’de yaşanan gelişmeler ışığında gerçekten çok önemli bir yıl oldu. Ödüller büyüdü, turnuvalar televizyonlarda yayınlanmaya başlandı. İşte bu yılın en dikkat çekici eSpor olayları…

Türkiye’de neler oldu?

Fenerbahçe, “1907 Fenerbahçe” ile espora dahil oldu 

eSpor, futbol kulüplerinin de katılımıyla büyümeye devam ediyor. 2015’te espor dünyasına dahil olan Beşiktaş ve 2016’da Avrupa Ligi EU LCS’te mücadeleye başlayan Schalke 04’ün ardından, Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden Fenerbahçe de espor takımını “1907 Fenerbahçe” adıyla duyurdu.

Türkiye’deki eSpor’un yükselen isimlerinden Beşiktaş.Oyunhizmetleri takımıyla da bir gün geçirdik:

Lenovo Wolfteam Ligi şampiyonu DeadlyShooters oldu

Türkiye’nin en çok oynanan MMOFPS oyunu Wolfteam, Lenovo sponsorluğunda düzenlediği Lenovo Wolfteam Ligi sonuçlandı. Katılan takımların kıyasıya mücadelesine sahne olan ligin şampiyonu DeadlyShooters oldu. Biz de takımla bir araya gelerek bir röportaj gerçekleştirdik:

Yurt dışında ne gibi gelişmeler oldu?

ELeague eSporu televizyona taşıdı

Bu esporun ilk kez bir televizyon kanalında yayınlanışı değil. TBS’in yeni girişimi ELeague iki turnuva serisini sundu. Özetle, ELeague esporu televizyona eşi benzeri görülmemiş bir şekilde getirmiş oldu.

2016 Dota 2 International’da dev ödül

2016 Dota 2 International Ağustos ayında bir rekor kırarak tek bir turnuvadaki en büyük ödül olarak kayıtlara geçti. Kitle fonlaması ödülü 20,77,460 dolara ulaştı. TI6 kazananları Wings Gaming’de 9.1 milyonun sahibi olarak bir gecede milyoner oldu.

Amerikalılar Capcom Cup’da başarı gösterdi

Capcom Cup tarihinde ilk kez iki Amerikalı oyuncu büyük finalde yarıştı. Capcom Cup’da daha önce Doğu Asyalı oyuncuların sözü geçiyordu. 

Hungrybox, Evo 2016 Super Smash Bros. Melee finallerini kazandı

Evo dünyadaki en prestijli dövüş oyunu turnuvası. Finaller 10 oyun boyunca sürdü ve ilk Evo şampiyonluğunu kazanan Hungrybox için çok daha tatmin edici oldu.

Faker, LoL Worlds finallerini domine etti

League of Legends Dünya Şampiyonası yılın en büyük turnuvası. Tabii ki ödülü de büyük. Turnuvadan zaferle ayrılan ise Lee “Faker” Sang-hyeok oldu. Böylece SK Telecom da tüm dünyaya bir kez daha en iyi olduklarını gösterdi.

Overwatch çıktı

2016 yılında Overwatch’un sunulması büyük bir hediye oldu. Mayıs ayında yayınlandığından bu yana 20 milyon oyuncu topladı ve 20 turnuva düzenlendi. Ödüller ise 10 bin dolar ile 300 bin dolar arasında değişiyordu. Kısa zamanda en başarılı olan Owerwatch önümüzdeki yıllarda da büyüyeceğinden takipte kalmakta fayda var.