Steadicam, Volt ile cep telefonu kullanıcılarının hizmetinde

Rocky, The Shining gibi filmlerde takip sahnelerinde kullanılarak film sektöründe devrim yaratan Steadicam şimdi ise cep telefonu kullanıcılarının hizmetine sunulmaya hazırlanıyor.  Bu ürünün arkasındaki isim ise Tiffen.

Steadicam Volt isimli bu ürün drone üreticisi Yuneec ile birlikte geliştirildi. Kickstarter’da 139 dolara destek toplayan Volt  DJI’ın Osmo’sunun en büyük rakibi olacak. Özellikle Osmo’nun 299 dolar olan fiyatını düşündüğümüzde DJI’ın soğuk terler dökeceği günlerin yakında olduğunu tahmin etmek zor değil.

Volt, geleneksel Steadicam ve gimbal’ın bir araya gelmesiyle geliştirilmiş. Bu sayede geleneksel bir gimbal’a göre daha hızlı hareket etmeniz mümkün. Bunun altında yatan ise gimbal’ların elektronik sabitleyicisi kullanması yatıyor. Volt’u iOS ve Android destekli akıllı telefonlarla kullanmanız mümkün.

Kullanıcıların kullanıma başlamadan önce uygulamayı  telefonlarına indirmesi gerekli. Öncelikle acemi ve profesyonel kullanıcılara sunulan modların arasında seçim yapılması gerekli. Bundan sonrası çekim yapan kişinin yaratıcılığına kalıyor. Lithium-ion batarya kullanan Volt’un bataryası 8 saat kullanım ömrü sunuyor. Bataryanın performansı gayet yeterli gözüküyor.

Steadicam Volt kullanıcılarına çekim tarzına uygun olması için iki ayrı mod sunuyor. Sport Mode ile hareketin bol olduğu sahnelerin kolayca çekilmesi hedeflenirken Movie Mode ile kullanıcıların sinematik çekimlerin yapmasında yardımcı oluyor.

Kickstarter’da fonlanan Volt hedeflenen rakama çoktan ulaşmış durumda. Eğer Volt’u satın almak isterseniz 139 dolardan başlayan fiyatlarla sahip olmanız mümkün. Cihaz Haziran ayında kullanıcılara gönderilmeye başlanacak.

İlgili Yazılar