Google kişiye özel kıyafet tasarlayacak

Modaya yön veren New York Fashion Week’te Google ile moda firması Ivyrevel anlaştığını duyurdu. Coded Couture isimli projede kullanıcı bilgilerine göre Ivyrevel kişiye özel tasarımlar ortaya çıkartabilecek.

Coded Couture, Google’ın geçtiğimiz yaz tanıttığı Awareness API ile kullanıcıların lokasyonu, yaşadığı yerin hava durumu, fiziksel aktiviteleri ve gün içerisinde ziyaret ettiği yerlerin bilgileri toplanarak kullanıcıya en uygun kıyafetin tasarlanması hedefleniyor.

Örneğin uygulamayı kullanan kişi ağırlıklı olarak toplantıya gidiyorsa daha ciddi kıyafet tasarlanacak. Eğer kişi eğlenmeyi seven birisi ise daha hareketli bir kıyafet tasarlanacak.

Kullanıcıların bilgilerinin toplanmasında ise görevi Snapshot API üstleniyor. Bu bilgilerin arasında nerede yaşadığınız, ne zaman sosyalleştiğiniz, ne zaman işe gittiğiniz gibi birçok bilgi olacak. Tüm bu bilgilerin toplanmasının ardından kullanıcı için en ideal kıyafet tasarlanıp üretilecek.

Şimdilik test aşamasında olan uygulamaya Ivyrevel’ın sitesinden üye olup size özel kıyafet kazanma şansı elde edebilirsiniz.

İlgili Yazılar