iPhone ve iPad’inizi güvenle kullanmanın 7 yolu

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırsa da kişisel güvenliğimizi sağlama konusunda sıkıntılar da yaratıyor. iOS cihazları kullananlar bu konuda diğer cihazları kullananlara göre daha şanslı olsa da onların da dikkat etmesi gereken bazı konular  var. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise şu şekilde:

Alfasayısal parola kullanın: Ayarlar > Touch ID ve Parola üzerinden cihazınıza şifre koyabilirsiniz. Burada çıkan seçeneklerden Alfasayısal parolayı seçip harf ve sayı kombinasyonuyla şifrenizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Touch ID’yi kullanmayın: Touch ID hayatımızı kolaylaştıran bir özellik olsa da çok güvenli değil. Bilgilerinize ulaşmak isteyen kişiler sizin parmak izinizi kullanarak cihazınıza ulaşabilir. Ayarlar > Touch ID ve Parola üzerinden Touch ID özelliğini kapayabilirsiniz.

Erişimi sınırlayın: Kullanıcılar cihazları kilitliyken Bugün Görüntüsü, Bildirimler Görüntüsü, Siri, Mesaj ile Yanıtla, Ev Denetimi, Wallet’a ulaşabiliyor. Dilerseniz Ayarlar > Touch ID ve Parola üzerinden kapayabilirsiniz. Sizin yerinize  başkasının mesajlarınıza yanıt vermesini istemezsiniz diye düşünüyoruz.

Takip edilmeyin: Ayarlar> Gizlilik > Konum Servisleri üzerinden cihazda yüklü olan uygulamaların konum bilginizi takip etmesini engelleyebilirsiniz. Telefonunuza yüklediğiniz basit bir oyunun sizin konumunuzu bilmesine gerek yok.

Ön izlemeyi kapatın: Ayarlar > Bildirimler üzerinden kilitli ekranda mailerinizin veya mesajlarınızın meraklı gözler tarafından görülmesini engelleyebilirsiniz.

iPhone’u Bul özelliğini devreye alın: Bu özelliği devreye aldığınızda iCloud üzerinden telefonunuzun konumunu görebilir, kaybederseniz telefonunuzu uzaktan yönetebilirsiniz. Bu sayede bilgilerinizin başkalarının eline geçmesini engelleyebilirsiniz.

iCloud yedeklemelerinizi yönetin: Yedekleme için iCloud’u kullanıyorsanız Ayarlar > iCloud > Saklama Alanı > Alanı Yönet üzerinden hangi uygulamaların iCloud’a yedek alıp almadığını görebilir ve bunları yönetebilirsiniz.