​Samsung’dan daha hızlı, daha az enerji harcayan işlemci

Samsung bir sonraki nesil mobil sistemiyle birlikte hem işlemci hem de LTE hızlarında büyük bir adım atıyor. Exynos 9 Series 8895 isimli işlemci önceki modele göre yüzde 27 daha hızlı ve yüzde 40 daha az enerji harcıyor.

Önceki modellere göre gelişmiş seçeneklerle tüketicilerin karşısına çıkacak olan Exynos 9'un LTE desteği bulunuyor -ki bu Samsung için bir ilk. Samsung'un bu bu serisi 10 nm'lik mimariye geçiş yapması nedeniyle daha verimli bir işlemci haline geliyor. Bu da demek oluyor ki Samsung, Qualcomm'un ayak izlerini takip ediyor. Qualcomm'un son Snapdragon SoC'si de 10 nm mimari kullanıyordu.

Exynos 9'un sekiz çekirdekli işlemcisi ve özellikle 4K VR görüntülerle oyunlarda fark yaratacak GPU desteği bulunuyor. Samsung, işlemcinin 120 FPS 4K video kaydını ve 28 MP kamera çözünürlüğünü desteklediğini belirtti. Cihaz aynı zamanda çift lensli kameraları da destekliyor. 

LTE konusunda büyük bir adım atan şirket, böylelikle işlemcinin indirme hızının 1 Gbps, upload hızının ise 150 Mbps olduğunu belirtti. Samsung'un açıklamasına göre bu işlemciyi çok yakında bir akıllı telefonda göreceğiz. Büyük ihtimalle bu da gelecek ay tanıtılacak Galaxy S8 olacak. 

İlgili Yazılar