Gboard, Türkçe dil desteği ve sesli dikte gibi yeniliklere kavuştu

Mayıs 2016’da Google’ın akıllı telefonlar için sunduğu Gboard uygulaması kullanıcılara arama yapma, GIF’leri, emojileri klavyeden arayıp göndermesi gibi özellikler sunarak çok sevilmişti. Şimdi Google, iPhone kullanıcılarına Gboard için yeni özellikler sunmaya başladı.

Gboard içerisinde Türkçe’nin de olduğu 15 dile destek vermeye başladı. Kullanıcıların Ayarlar > Dil Ekle adımlarını takip ederek yeni dilleri Gboard’a ekleyebilir. iOS 10’da sunulan yeni emojileri de Gboard’dan arayabilir ve dilediğiniz emojiyi gönderebilirsiniz.

Bir diğer yenilik ise Google’ın doodle’larının sunulması oldu. Google’ın özel günler ve olay için sunduğu doodle’lar “G” tuşuna bastığınızda da gözükecek. Dilerseniz doodle’a dokunarak o konu  hakkında bilgi alabilirsiniz.

Dikte özelliği de Gboard’un yeni özelliklerinden bir tanesi. Mikrofon tuşuna  uzunca basıp konuşmanız mesajı yazdırmak için yeterli olacak.

Gboard’un bu yenilikleri iPhone kullanıcıları için AppStore’da sunulmaya başladı. Android kullanıcıları için bu güncellemelerin ne zaman geleceğine yönelik bilgi henüz verilmedi.

İlgili Yazılar