Retro Tekno I Atari Jaguar

Atari Jaguar / 1994

Bana biraz geçmişinden bahseder misiniz?

Commodore, 80’li yılların sonlarında Avrupa’da hakimiyeti ele geçirmeden önce, Atari 70’lerde ilk Büyük Oyun Savaşı’nı kazanmıştı. 90’lardaysa Mega Drive ve Super Nintendo’yla oyun dünyasına ani bir saldırı yapan ve Atari’nin birdenbire bir dinazor gibi görünmesini sağlayan Japon saldırısı başladı. 64-bit teknolojisini entegre eden Jaguar ise bu yeni dalgayı püskürtmek için geliştirildi.

Neden bir tane isteyeyim?

Garip oyunları nedeniyle Jaguar’ın kendine has bir kitlesi vardı. Uzaylı yaratıkların Dünya’yı ele geçirmemesi için savaş verdiğiniz Raiden, konsolun en zorlu ama en eğlenceli oyunlarından biriydi. Jeff Minter tarafından geliştirilmiş Tempest 2000 ise size zamanın nasıl geçtiğini unutturan gerçek bir klasikti. Eğer Sonic the Hedgehog tarzı oyunlardan sıkıldıysanız, Jaguar’a bir şans vermenizi tavsiye ederiz.

Alırken nelere dikkat etmeliyim?

Düzgün bir Jaguar aldıktan sonra ilk yapmanız gereken, konsolunuzun üzerine oturtabileceğiniz, onunla uyumlu bir CD ünitesinin peşine düşmek. Böylelikle konsolunuz Space Ace ve Myst gibi ilginç CD-ROM başlıklarını oynatabilecek güce kavuşacak. Aslında üzerinde CD ünitesi olan hazır konsollar bulmakta zorlanacağınızı da sanmıyoruz.

AYRICA 1994 YILINDA Brezilya Dünya Kupası’nı kazandı, Schindler’in Listesi Oscar’ı ele geçirdi, Senna hayata gözlerini yumdu

İlgili Yazılar