Retro Tekno I Caterham 21

Caterham 21 /1994

Bana biraz geçmişinden bahseder misiniz?

Catherham, günümüzün süper lüks otomobillerindense, tam aksesuarlı yarış otomobilleriyle daha çok ortak özellikleri olan spor modellere iskelet üretmekle nam salmış bir firma. Ama 90’lı yıllarda İngiliz otomobil firması kendisini geliştirmeye karar verip, biraz daha uygar bir model üretmeye karar vermiş. Sonuç olarak Catherham 7’nin daha şık ve lüks versiyonu olan Catherham 21 doğmuş.

Neden ona sahip olmak isteyeyim?

Catherham 21, sadece 48 adet üretildiği için Lotus Elite’den daha ayrıcalıklı bir model. Mazda MX5 gibi kullanımı kolay olmasına rağmen, Catherham 7 modelinden örnek alınan şasisiyle ve 665 kg ağırlığıyla kendine has yarış/kullanım güvenilirliğine sahip. 230 beygir gücü ve hızıyla, adeta paten üzerinde giden bir ceylanı andırıyor. Ayrıca 21’in üstü açık bir otomobile göre çok uygun bir bagaj hacmi var. Yine de bu konuda ona fazla güvenmeyin. Mutfak alışverişleriniz için ikinci bir otomobile ihtiyaç duyabilirsiniz.

Alırken nelere dikkat etmeliyim?

Bu kadar az sayıda üretilmiş bir otomobile sahip olmak istiyorsanız, seçici olmak gibi bir şansınız yok. Zaten bir tane bulabilmek sizin için yeterince zor olacaktır. Farklı motor ve şanzıman kombinasyonları nedeniyle çok çeşitli varyasyonlarıyla karşılaşmanız mümkün. Durumu iyi ve orta donanım seviyeli bir Catherham 21’i yaklaşık 35.000 TL civarında bir tutara alabilirsiniz ama daha hızlı bir model için daha fazla ödemeye hazırlıklı olun.

AYRICA 1994 YILINDA Kurt Cobain intihar etti, OJ Simpson cinayetle yargılandı, Schumacher ilk F1 kupasını kazandı

İlgili Yazılar