Retro Tekno I Nintendo GameCube

Nintendo GameCube / 2002

Bana biraz geçmişinden bahseder misiniz?

Takvimler milenyumu gösterdiğinde, konsol savaşları bir dönüm noktasına gelmişti. Sony PS2 kendine hedef olarak evleri belirlerken; Microsoft Xbox, hard core oyuncu ruhunu destekliyordu. Nintendo ise bu sırada eğlenceli, yenilikçi ve alışılmadık oyuncu şöhretini tarihe kazımaya başlamıştı. Böylece GameCube doğdu. DVD oynatma yeteneği, harika grafikleri, daha aile dostu oyunları ve renkli kübist bir tasarımı vardı. Wii’yi Daniel LaRusso olarak düşünürsek, GameCube onu eğiten Mr Miyagi olabilir.

Neden bir tane almalıyım?

Çünkü GameCube bir öncü. PS3’ün Remote Play numarasını bilirsiniz. Bu aslında GameCube’un fikriydi (tabii daha az seksi bir biçimde): Game Boy’u konsola bağlamak için bir kablo satın alıp, onu ekstra bir ekran ya da kumanda kolu olarak kullanabiliyordunuz. Geniş bir çoklu oynanan oyun desteğini de unutmamak gerek. Kısacası Super Monkey Ball eskimiyor, aksine bir şarap gibi yıllanıp, yaşlı ve kıllı bir primata dönüşüyor.

Alırken neye dikkat etmeliyim?

Tüm eski konsollarda olduğu gibi GameCube alırken de orijinal kabloların sağlam olup olmadığına bakın, bunun dışında onu düz ekran TV’nize bağlamak için bir scart kablo yeterli olacak. Diğer dikkat etmeniz gereken şeyler, hafıza kartları ve ekstra kontrol kolları olmalı. Çünkü Mario Party’i yalnız başına oynamak asla gerçek bir parti demek değildir.

AYRICA 2002 YILINDA  Euro hayatımıza girdi, Joe Strummer öldü, Türkiye Dünya Kupası’nı üçüncülükle bitirdi

İlgili Yazılar