5 adımda Sony Xperia XZ Premium’a dair merak edilen her şey

Sony de Mobile World Congress’teki bombalarını patlattı. Aralarında en çok dikkat çeken ise şüphesi Xperia XZ Premium oldu.

Çığır açan kamera

Markanın fotoğrafçılık deneyimlerinin kullanıldığı XZ Premium’da dünyada bir akıllı telefonda ilk süper yavaş çekim özelliği sunan Motion Eye kamera kullanılmış. Saniyede 960 kare kaydeden bu kamera diğer telefonlardan daha yavaş, süper yavaş çekim video özelliğine sahip.

Öngörücü Çekim özelliği sayesinde kamera hareket tespit ettiğinde ise görüntüleri arabelleğe kaydetmeye başlıyor ve sizden önce 4 tane fotoğraf çekmiş oluyor. %19 daha büyük piksellerle daha fazla ışık yakalayan 19 MP kamera, akıllı telefon fotoğrafçılığına yeni soluk sunacak.

4K telefonlara indi

XZ Premium’un kamera özelliklerinin yanında dünyada ilk defa bir akıllı telefonda kullanılan 4K HDR ekrana sahip. 5.5 inç boyutundaki ekran 2160×3840 çözünürlüğe sahip. BRAVIA TV’lerden elde edilen tecrübeyi aktaran XZ Premium’a aktaran Sony TRILUMINOS ekran kullanmış.

Çok hızlı

Sony, XZ Premium’da Qualcomm Snapdargon 835 işlemcisini kullanmış. X16 LTE modemi sayesinde 1 Gbps hıza kadar ulaşan XZ Premium kamerası ve ekranı kadar performansıyla da göz dolduruyor. USB Type-C desteğine sahip olan XZ, Premium Battery Care ve Qnovo Adaptive Charging özelliklerine de sahip.

Oyun tutkunu

Xperia XZ Premium’un bir diğer özelliği ise oyunseverleri mutlu edecek. PlayStation 4 ile oyun oynama imkanı sunan XZ Premium güçlü işlemcisi, 4K ekranı ile de bunu destekliyor.

Ne zaman geliyor?

Parlak Krom ve Derin Deniz Siyahı renkleri ile satışa sunulacak olan Xperia XZ Premium yılın ikinci çeyreğinin sonunda satışa sunulacak.

İlgili Yazılar