6 adımda Moto G5 ve Moto G5 Plus’a dair merak edilen her şey

Motorola markasının bütçe dostu telefonu Moto G yeni versiyonu Moto G5 ile tekrar piyasada. Moto G5 ve Moto G5 Plus isimli iki versiyona sahip olan yeni Moto G’ler alüminyum kasası ile plastik kasalı öncüsüne göre daha kaliteli havaya sahip.

Daha rekabetçi fiyat

Moto G5 ve Moto G5 Plus geleneği değiştirmiyor. Piyasadaki en rekabetçi fiyata sahip telefon olma unvanına sahip. 2 GB RAM / 16 GB hafızalı G5 modeli 199 euro iken G5 Plus’ın 3GB RAM / 32 GB hafızalı modeli 279 euro’ya satışa sunulacak. Yurt dışı fiyatlarına baktığımızda rakiplerinden ucuz oluşu dikkat çekiyor. Cihazların Türkiye fiyatları ise henüz açıklanmadı.

Küçük ama hızlı batarya

G5’te kullanılan 2800 mAh’lık batarya G4’te kullanılan 3000 mAh’lık bataryadan daha küçük olsa da Motorola’ya göre tüm gün yetecek kapasiteye sahip. Fakat bu küçük bataryanın önemli bir artısı var; hızlı şarj. Kısa bir şarjla kullanıcılar uzun saatler yetecek kullanım ömrüne kavuşacak.

Moto G5 Plus’ta ise 3000 mAh batarya yer alıyor. Turbo Power şarj özelliği ile 15 dakikalık şarj ile 6 saatlik batarya kullanımına kavuşmak mümkün.

Metal kasa

G5’i ilk gördüğümüzde dikkatimizi çeken plastik kasa yerine alüminyum kasa kullanılması oldu. Motorola tarafından verilen bilgiye göre kullanıcıların %48’i akıllı telefonlarını metal kasaya sahip cihazlar arasından seçiyor. Lunar Gray ve Fine Gold renk seçenekleri arasından kullanıcılar tercihlerini gerçekleştirebilecek.

Yeterli performans

Moto G5 ile LG G6 veya iPhone 7’ye rekabet eden bir GeekBench skoru elde etmeniz mümkün değil. Fakat fiyat / performans oranı çok başarılı. Standart modelde 1.4 GHz octa-core işlemci bulunurken Plus modelinde 2.0 GHz octa-core işlemci sunuluyor.

Artan kamera performansı

G5’in 13 MP kamerası otomatik odaklama sistemine sahip. Kullanılan yazılım sayesinde otomatik odaklama sistemi çok hızlı çalışıyor ve net fotoğraflar ortaya çıkıyor. Mega piksel sayısı G4 modeliyle aynı olsa da kameranın içerisinde önemli değişimler mevcut.

Plus modelinde ise 12 MP kamera kullanılmış. G4 Plus modelinde bu rakam 16 MP idi. Motorola tarafından verilen bilgiye göre G5 Plus’ta kullanılan 12 MP’lik kameranın eski modele göre daha iyi performans sergiliyor. f/1.7 lensi ve daha büyük pikselleri sayesinde cihazın karanlıkta çektiği fotoğrafların daha başarılı olması bekleniyor.

Plus modelinde kullanılan Dual Autofocus Pixels sayesinde kamera daha hızlı odaklanıyor. Bu süre G4 Plus’tan %60 daha hızlı.

Yazılım da gelişti

Moto Display ile kullanıcılar telefonlarının tuş kilidini açmadan gelen bildirimlerinin ön izlemesini görebilecek. One Button Nav ile de dokunarak bildirimler arasında geçiş yapabileceksiniz. Her iki model Google Assistant desteğine sahip olacak. Bunu aktif hale getirmek için ana ekran tuşuna basılı tutmanız gerekli.

Modellerin piyasaya çıkış tarihleri henüz açıklanmadı. Fakat birkaç içerisinde satışına başlanması bekleniyor.

 

İlgili Yazılar