7 adımda Huawei P10 ve P10 Plus’a dair merak edilenleri öğrenin

Huawei’nin yeni akıllı telefonları Huawei P10 ve P10 Plus, Mobile World Congress’te tanıtıldı. Samsung ve LG ile rekabete girecek olan Huawei'nin yeni amiral gemilerini 7 adımda tanıtıyoruz.

İki modelle geliyor

Huawei P10 ve P10 Plus olmak üzere iki telefon tanıttı. P10 Plus tahmin edileceği üzere daha büyük ekrana, daha fazla çözünürlüğe, daha fazla hafızaya ve daha büyük bataryaya sahip.

Benzer tasarım anlayışına sahip olan modellerin kasaları da benzer şekle sahip. Diğer markalarda gördüğümüz farklı kasa yapısını (kıvrımlı kasa) Huawei tercih etmemiş.

iPhone’u andıran tasarım

P10 ve P10 Plus’ın alüminyum kasasında iPhone 7 / 7 Plus’ı andıran tasarım çizgilerine rastlıyoruz. Kıvrımlı kenarlara sahip olan modelin parmak izi okuyucu/ana ekran tuşu telefonun alt kısmına yerleştirilmiş.

8 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulan P10 modellerinin renk seçenekleri arasında PANTONE 2017 resmi rengi olan PANTONE Greenery (Yeşillik) ve Huawei’nin Dazzling Blue (Göz kamaştırıcı mavi) dikkat çekiyor.

Sosyal medya tutkunlarını mutlu edecek kameralar

Huawei P9 ve Mate 9 modellerinde gördüğümüz çift arka kamera P10 ve P10 Plus’ta da karşımıza çıkıyor. 20 MP monochrome ve12 MP renk sensörüne sahip olan modeller 2x optik zoom’a sahip.

P10 modelinde f2.2 lens kullanılırken P10 Plus modelinde ise f1.8 lens kullanılmış. Bu sayede düşük ışık altında P10 Plus’ın daha iyi performans göstermesi bekleniyor. Ön kamerada ise her iki modelde de 8 MP f1.8 Leica kamera kullanılmış. Her iki telefon ayrıca optik görüntü sabitleyiciye ve lazer otomatik odaklamaya sahip.

Artık daha da güzel çıkacaksınız

3D yüz tanıma özelliğinde kullanılan 190’dan fazla ayrıntılı tanımlama bileşeni sayesinde selfie’leriniz daha güzel çıkacakken Portre modunda ise yüz hatlarınız ve cildiniz daha pürüzsüz çıkacak.

Teknik özellikler

5.1 inç IPS ekrana sahip P10 FullHD çözünürlükle gelirken, P10 Plus Plus ise QHD çözünürlüğe sahip 5.5 inç ekran ile geliyor.

İşlemci tarafına baktığımızda ise Mate 9’da karşımıza çıkan 2.4 GHz hıza sahip Kirin 960 işlemci bulunuyor. Kağıt üzerinde yeterli olsa da rakipleriyle karşılaştırmadan yorum yapmak güç.

P10’da 3200 mAh’lık batarya karşımıza çıkarken P10 Plus’ta ise bu değer 3750 mAh. Samsung’un Galaxy S7 Edge’de ise 3600 mAh batarya kullandığını düşünürsek başarılı sonuçlar şaşırtıcı olmayacaktır.

P10 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızayla satışa sunulurken P10 Plus ayrıca 6 GB RAM ve 128 GB hafıza seçeneğiyle de satışa sunulacak. Her iki modelin hafızasını 256 GB’a kadar çıkartabilirsiniz.

İşletim sistemine yeni dokunuşlar

Huawei P10 ve P10 Plus modelleri Android 7.0 işletim sistemi üzerine geliştirilen Emotion UI 5.1 ara yüzüne sahip. Daha önceki modellerde de kullanılan Emotion UI “vayy be” dedirtmeyi başaramasa da yeni ara yüz ile birlikte ana ekran tuşuna yeni özellik geldi. Geri, ana ekran ve son uygulamalara ulaşma kısa yollarını kapayabilir ve bunları parmak izi okuyucusuna sahip ana ekran tuşu ile yapabilirsiniz. Kısa dokunuşla geri dönebilir veya uzun dokunuşla son açılan uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Bir diğer yenilik ise Highlights uygulaması oldu. GoPro ile birlikte geliştirilen uygulama ile videolarınıza müdahale edebilir ve kısa videolarınızı oluşturabilirsiniz.

Fiyatlar

P10 modeli 649 euro’ya satışa sunulurken P10 Plus’ın 64 GB / 4 GB RAM modeli 699 euro, Huawei P10 Plus 128 GB / 6 GB RAM  modeli ise 799 euro. Modellerin Mart ayından itibaren pazarlarda satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Yazılar