Samsung Gear VR sonunda kumandaya kavuştu

Matrix benzeri bir dünyaya henüz giriş yapamasak da Oculus Rift, HTC Vive ve Google Daydream View’in 2016’da çok iyi işler ortaya koyduğu ise kesin. Samsung da bu rekabete Gear VR ile dahil olmak istese de bu zamana kadar telefon destekli cihazıyla bunu başaramadı. Şimdi ise Oculus’un desteği ile bu durum değişmeye başlıyor.

Yeni Gear VR’a eklenen kontrol cihazıyla birlikte artık daha rekabetçi. Oculus Touch’ın daha küçük hali olan cihaz sanal mouse gibi kullanılacak. Ayrıca kullanıcılar ses açma/kısma, uygulamalar arası geçiş, geri dönüş gibi işlemleri bu kontrol cihazından gerçekleştirebileceksiniz.

Yeni Gear VR ile birlikte gelecek olan bu kontrol cihazını kullanmak isteyen eski Gear VR kullanıcılarına ise kötü haberimiz var. Kontrol cihazı eski Gear VR modelleri ile çalışmıyor. Fakat telefonlarla uyumluluk konusunda ise sıkıntı yok. Yeni Gear VR, Galaxy S7, S7 Edge, S6, S6 Edge, S6 Edge + ve Note 5 ile uyum sağlıyor.

Cihazın satış fiyatı ve tarihi konusunda bir bilgi bulunmasa da Mart ayında tanıtılacak Galaxy S8 ile birlikte satışa sunulması bekleniyor. 

İlgili Yazılar