Elon Musk’ın hayatındaki 8 kilometre taşı

Herkes tarafından tanınan Elon Musk’ın hayatında önemli dönüm noktaları oldu. Musk’ın hayatına etki eden önemli kilometre taşlarını merak ediyor musunuz?

1971

Elon Musk,  28 Haziran’da Güney Afrika’nın Pretoria şehrinde gözlerini dünyaya açtı.

1984

Teknolojiye tutkun bir çocuk olan Elon Musk’ın takma ismi Muskrat’tı. Musk, Space Invander isimli oyundan yola çıkarak kendi oyunu Blastar’ı ortaya çıkardı. Dönemin bir bilgisayar dergisine kendi ürettiği oyunu 500 dolara sattı.

1995

Stanford University’e başlayan Elon Musk iki günün ardından okulu bıraktı. Okulu bırakmasının hemen ardından kendi girişimi olan Zip2 isimli yazılım şirketini kurdu.

2002

Zip2 firmasını üç sene sonra 22 milyon dolara satan Musk ardından kurduğu PayPal’i de 165 milyon dolara eBay’e sattı. 2002 yılında ise satışlardan elde ettiği gelirle zamanı için çılgınlık olarak değerlendirilen SpaceX firmasını kurdu.

2004

Martin Eberhard ve Marc Tarpenning’in kurucusu olduğu Tesla’ya Elon Musk ilk destek veren kişi oldu. Kısa bir süre sonra Tesla’nın başına geçen Musk, markanın ilk otomobili olan Roadster’in ortaya çıkışında da yer aldı.

2008

SpaceX’in en önemli ürünü Falcon 9’a temel olan Falcon 1 üretildi. Tesla’ya da yatırımını kesmeyen Elon Musk’ın önderliğinde 2012 yılında Model S tanıtıldı.

2013

Elon Musk, yeryüzünde uçaktan hızlı seyahat imkanı sağlayan Hyperloop teknolojisini tanıttı.

2016

Nevada’da Tesla’nın üretim merkezi Gigafactory açıldı. Dünyadaki en büyük üretim merkezlerinden biri olan fabrika 2020 yılında Tesla otomobilleri için batarya ve güç ünitelerini üretecek hale gelecek. Model X isimli SUV ile Tesla’nın ürün gamını artıran Musk, SpaceX ile 2022 yılında Mars’ta koloni kurmak adına ilk seyahatlere başlayacağını duyurdu.