Test | Lenovo P2

Günün sonu gelmeden akıllı telefonunuzun bataryasının bitmesinden dolayı sıkıntı yaşayanlardan mısınız? Eğer bu problemi yaşamaktan şikayetçiyseniz size bu problemi ortadan kaldıran bir telefon önerimiz var: Lenovo P2. 5100 mAh bataryasıyla testimize konuk olan Lenovo P2 bakalım neler yapabiliyor?
Tasarım

Lenovo’nun dev bataryalı akıllı telefonu P2’nin kasası da diğer 5.5 inç ekrana sahip cihazlara göre büyük. 177 gram olan ağırlığı ve 8.3 mm olan inceliğini de eklediğimizde P2 cebinizde”ben buradayım” dedirtiyor.

Fiyatını hesaba kattığımızda modelin tamamı metal kasaya sahip olması şaşırtıcı oldu. Ayrıca kasasında kullanılan tasarım birçok kullanıcıyı şaşırtacaktır.
Telefonun ön yüzünde bulunan parmak izi okuyucusu P2’yi korumak için çalışıyor. Hızlı çalışması sayesinde ise artı puanları almayı başarıyor.
Özellikler

Lenovo cihazın fiyatını düşük tutmak adına bazı şeylere dikkat etmiş. Telefonun alt kısmında USB-C çıkışı yerine microUSB çıkışı yer alıyor. USB çıkışının yanında gözüken iki adet hoparlör ızgarasından sadece bir tanesi sesleri dışarı verebiliyor.

Telefonun sol kısmında ise bir açma kapama düğmesi yer alıyor. “Üstün Güç Tasarrufu” modunu aktif hale getiren bu tuş ile kullanıcıların temel işlemlere ulaşmasına imkan sağlıyor. Bu modu devreye aldığınızda telefon, rehber, sms, saat, hesap makinesi ve takvime ulaşma dışında bir şey yapamıyorsunuz. Bu modu devreye aldığınızda telefonunuz Nokia 1100’dan çok farklı olmuyor.

Telefonun yine sol kısmında yer alan SIM kart yuvası iki görevi birden üstleniyor. 2. SIM kart yuvası veya microSD kart yuvası olarak bu yuvayı kullanabiliyorsunuz.
Ekran & Performans

Lenovo P2’de 5.5 inç boyutunda AMOLED ekran yer alıyor. Kullanıcısına Full HD çözünürlük sunan cihazın görüntü kalitesi ise bizi şaşırtmayı başardı.Doygun renkler, başarılı parlaklık ve yüksek kontrast oranını da düşündüğümüzde gayet başarılı sonuçlar ortaya koyuyor. Dilerseniz Normal ve Canlı ekran modları arasında seçim yaparak ekran performansınızı ayarlayabiliyorsunuz. Fakat gece modu bulunmadığı için geceleri manuel olarak parlaklığı düşürmeniz gerekli.

Konu performansa geldiğinde ise P2 bizi Qualcomm Snapdragon 625 işlemci ve 4 GB RAM ile karşılıyor. Orta sınıf telefon arayan bir kişi için yeterli performans sunan cihaz çoklu işlemler, uygulamalar arası geçişte veya Full HD görüntülerde takılma veya gecikme yaşatmıyor.

Orta sınıf bir işlemciye sahip olduğu için Asphalt 8 gibi zorlayıcı oyunlarda düşük grafik ayarında oyunu oynamanız gerekebilir.Eğer önceliğiniz oyun performansı ise daha üst modellere bakmanız gerekli.

Cihazın dahili hafızası ise 32 GB. 24 GB kullanılabilir hafıza ile gelen P2’nin hafızasını microSD ile artırabilmeniz mümkün. 128 GB’a kadar microSD desteği için ikinci SIM kart opsiyonunu kullanmamanız gerekli.

Batarya

Ve cihazın en iddialı olduğu kısma geldik; batarya. Snapdragon 625 işlemci ve 5100 mAh’lık bataryası sayesinde P2 son zamanlarda test ettiğimiz en uzun batarya performansı sunan akıllı telefonlardan biri oldu.

Günümüzde bir günü tek şarjla tamamlayan telefonların başarılı olduğunu düşününce P2’nini 2 günü geçen batarya performansı ise şaşırtıcı geliyor. Ufak tefek güç ayarlamaları ve ortalama kullanım ile bu süreyi 3 güne kadar çıkarmak içten bile değil.

15 saat kesintisiz video oynatabilen P2’nin batarya performansını “Üstün Güç Tasarrufu” ile zirveye çıkartabilirsiniz. Fakat bu sefer telefonunuz Nokia 3310 gibi sadece arama, SMS gibi işlemleri yapmakla yetiniyor. Özellikle telefonla ilgilenmeyeceğiniz zamanlarda bu modu aktif hale getirmek çok mantıklı.

Kutusunun içerisinden çıkan hızlı şarj eden şarj aleti çıkan P2’yi sıfırdan tam şarj etmek içinse 2 saat gibi bir süreye ihtiyacınız var. Bataryanın 5100 mAh olduğunu unutmamak lazım.
Kamera

P2’nin arka kısmında orta sınıf bir kamera yer alıyor. 13 MP’lik bu kamera yeterli performans sunsa da daha iyi kameralar kullanan telefonların olduğunu biliyoruz. Burada atlanmaması gereken konu ise telefonun orta sınıfı hedeflediği.

Sosyal medya kullanacağınız fotoğraflar gayet yeterli olacaktır. HDR modu ile çektiğiniz fotoğrafları daha başarılı hale getirmeniz de mümkün. Fakat ikinci fotoğrafı çekmeniz için biraz beklemeniz gerekli.

f/2.0 olan lensi açıklığı nedeniyle düşük ışık performansı çok başarılı değil. Dahili flaşı bu konuda yardımcı olsa da başarılı fotoğraflar için bu birliktelik yeterli olmuyor.
5 MP olan ön kamerası ise Snapchat için yeterli oluyor. Daha iyi sonuçlar için ise tavsiyemiz aydınlık alanda selfie’lerinizi çekmeniz olacak.
Karar

1599 TL civarında olan satış fiyatı ile orta sınıfı hedefine alan Lenovo P2’nin en önemli kozu ise 5100 mAh olan bataryası. Yeterli performans sunan işlemcisi, ortalama kamerasına rağmen kaliteli kasası ve başarılı ekranı ile eksi puanları kapatmayı başaran bu telefon özellikle yüksek batarya performansı arayan kişileri mutlu edecektir.

STUFF GÖRÜŞÜ

Yeterli teknik özellikleri ve efsane bataryası sayesinde orta sınıfta telefon arayanların satın alma tercihlerinde ilk sıralara yerleşecek.

Beğendiklerimiz

  • Batarya performansı
  • Başarılı ekranı
  • Fiyatına göre sunduğu performans

Beğenmediklerimiz

  • Ortalama kamera
  • Android 7.0 ile gelmemesi